blog-logo

Alertă meteo. Ninsori şi viscol după Crăciun

Alertă meteo. Ninsori şi viscol după Crăciun

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo. Din a doua zi de Crăciun vin ninsorile. Se anunţă ninsori şi viscol la munte. În sud vor cădea ploi, apoi lapoviţă şi ninsoare.

 alertă meteo a fost emisă vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie. Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.

Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Alte articole:   Asigurații City Insurance vor fi despăgubiți din fondul de garantare

Aceeaşi alertă meteo ANM anunţă că în jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.