blog-logo

O nouă mutaţie a coronavirusului, provenită din Africa de Sud, detectată în Marea Britanie

O nouă mutaţie a coronavirusului, provenită din Africa de Sud, detectată în Marea Britanie

O nouă variantă a coronavirusului, provenită din Africa de Sud a fost detectată în Marea Britanie. Această nouă tulpină de coronavirus este „de mare îngrijorare”, deoarece este „mai contagioasă”.

Marea Britanie a detectat o nouă mutaţie a coronavirusului la contacţi ai unor persoane infectate care au călătorit dinspre Africa de Sud, a precizat miercuri ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii din Africa de Sud a anunţat săptămâna trecută că a fost descoperită o nouă mutaţie genetică a virusului, care ar putea fi cauza unei creşteri recente a numărului de infectări în această ţară.

”Datorită unei impresionante capabilităţi genomice a celor din Africa de Sud, am detectat două cazuri ale unei alte noi variante a coronavirusului aici, în Marea Britanie”, a declarat Hancock în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că ambele au fost în contact cu cazuri care au venit din Africa de Sud în ultimele săptămâni.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Marea Britanie se confruntă deja cu provocarea de a ţine sub control transmiterea unei variante mutante a coronavirusului, cu 70% mai transmisibilă, iar Hancock a precizat că, după câte se pare, noua variantă a suferit mutaţii ulterioare şi este mult mai infecţioasă.

Acesta a mai precizat că persoanele care au fost în contact apropiat cu noua tulpină se află în carantină, iar cei care au fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni trebuie de asemenea să intre în izolare.

Ministrul a adăugat că au fost impuse restricţii imediate asupra călătoriilor dinspre Africa de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.