blog-logo

Noua tulpină a coronavirusului este mult mai contagioasă în rândul copiilor

Noua tulpină a coronavirusului este mult mai contagioasă în rândul copiilor

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie are mutaţii care o fac mult mai contagioasă în rândul copiilor, au spus oamenii de știință, care adaugă că noua mutație ar putea deveni rapid dominantă.

Până de curând, copiii erau în mai mică măsură predispuși la infectarea cu noul coronavirus, comparativ cu adulții, mutaţia SARS-COV-2, descoperită încă din septembrie, este mult mai contagioasă pentru copii și provoacă forme de COVID-19 mult mai grave chiar și în rândul adulților.

Noua tulpină descoperită în sudul Angliei care s-a răspândit deja în mai multe țări, printre care Italia, Belgia și Danemarca, este cu până la 70% mai transmisibilă, spre deosebire de tulpinile anterioare, spun oamenii de știință din grupul de consilieri ai guvernului britanic NERVTAG ce studiază noua variantă a Sars-Cov-2.

Alte articole:   Monitorul Oficial va fi accesibil gratuit integral online. Noul format va permite inclusiv căutarea în interiorul documentelor

Oamenii de știință din grupul de consilieri ai guvernului britanic NERVTAG ce studiază noua variantă a Sars-Cov-2

„Avem un grad mare de certitudine că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford și președinte al NERVTAG.

„Există indicii că are o înclinație mai mare în a infecta copiii”, a spus și Neil Ferguson, profesor și epidemiolog la Colegiul Imperial din Londra, și el membru al NERVTAG.

Raed Arafat a spus la Digi24, că datele despre noua mutație a coronavirusului sunt abia la început, însă este clar că are contagiozitate mai mare și probabil afectează copiii.

 „Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este, vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii. De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat și tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea cestei tulpini.

Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare și probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict”, a declarat Raed Arafat a declarat la Digi24.

Specialiștii cred că vaccinul va funcționa și la noua mutație.

Alte articole:   Orele de sport în aer liber se pot desfășura fără mască de protecție

Din cauza noii tulpini a virusului, cel puțin 40 de țări, printre care şi România, și-au închis până acum granițele pentru pasagerii care vin din Regatul Unit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate