blog-logo

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza până pe 3 ianuarie 2021

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza până pe 3 ianuarie 2021

Meteorologii spun că vremea de Crăciun va fi mai caldă față de perioadele similare din anii trecuți. De asemenea, spun că în iarna 2020-2021 vor alterna perioadele cu temperaturi mai mari și cele mai scăzute față de normalul sezonului.

Vremea de Crăciun va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă şi vor cădea precipitaţii în aproape toată ţara, posibil sub formă de lapoviţă şi ninsoare în 26 şi 27 decembrie, inclusiv în Capitală, a declarat, luni, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, în perioada Crăciunului, respectiv în zilele de 25, 26 şi 27 decembrie, vor fi precipitaţii pe zone extinse în sud, în est şi în centru şi mai puţine în partea de vest şi de nord-vest, unde se vor produce doar în prima zi a acestui interval.

„Precipitaţiile vor fi mixte. Vor începe cu ploaie şi se vor transforma pe parcurs în lapoviţă şi ninsoare, apoi sunt posibile noi reprize de ploaie. Deci, vor fi posibile ninsori nu doar la munte, ci şi în zonele mai joase. La Bucureşti, ploaie în ziua de 25 şi este posibil să avem şi ceva lapoviţă şi ninsoare în zilele de 26 şi 27”, a spus specialistul ANM.

În a doua şi a treia zi, se răceşte. Pe 26 decembrie vor fi temperaturi maxime între 1 şi 6 grade, care vor deveni negative noaptea, ceea ce va favoriza transformarea precipitaţiilor în lapoviţă şi ninsoare inclusiv în zonele mai joase.

Alte articole:   HOPE on WHEELS. Pedalează în beneficiul pacienților Hospice Casa Speranței

Mai departe, în ultimele zile din an, vremea este posibil să se încălzească din nou, uşor şi treptat, iar precipitaţiile ar putea fi slabe şi pe suprafeţe mici.

Prognoza meteo pentru perioada 21 decembrie-3 ianuarie

În Transilvania, în primele două zile, vremea va fi relativ apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a maximelor diurne de aproximativ 3 grade şi a minimelor nocturne de minus 4 – minus 3 grade.

Apoi va avea loc un proces de încălzire care va determina, pe 25 decembrie, înregistrarea unor valori medii de 9-10 grade ziua şi 4 grade noaptea.

Răcirea ulterioară a vremii, destul de accentuată, va conduce la maxime diurne de 0 -1 grad şi minime nocturne de -6 grade, în intervalul 26 – 28 decembrie.

Alte articole:   Expoziția LUMINĂ DIN LUMINĂ - Sărbătoarea Paștelui la românii din satele județului Brașov la CASTELUL BRAN

Iar din 29 decembrie şi până pe 3 ianuarie, vremea va fi în general apropiată de normal sub aspect termic, cu temperaturi maxime de 2 – 4 grade şi minime de minus 4 – minus 3 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe 25 decembrie acestea vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse.

Foto: arhiva/eBroky.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate