blog-logo

Cine se bate pentru cele două posturi de subprefect la Brașov?

Cine se bate pentru cele două posturi de subprefect la Brașov?

După ce se liniștesc lucrurile și Guvernul va fi instalat, urmează „depolitizarea” în teritoriu. A se citi negocierea politică pentru posturile de prefect și cele de subprefect. Posturi apolitice conform legii, dar care vor fi negociate politic…

La nivelul Brașovului, este greu de crezut că PNL va renunța la postul de prefect, în contextul în care USR-PLUS este în plină ascensiune…

Ceea ce puțină lume știe este faptul că, la Brașov, sunt două posturi de de subprefect. Unul este deținut de Adrian Folea (susținut de ALDE la numirea în funcție). Celălalt post a fost ținut vacant. Din informațiile pe care le deținem, postul era al PMP, iar dacă această formațiune ar fi intrat în Parlament, iar Costel Mihai nu obținea postul de senator, pentru care a candidat, ar fi ajuns subprefect în noua alianță de guvernare.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

În contextul actual, cele două posturi de subprefect ar urma sa revină către USR-PLUS și UDMR.

La Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, după ce a fost demisă conducerea județeană, numele care sunt vehiculate sunt ale fostei deputat Ambrus Izabella Agnes sau Andrei Szakal, care a mai deținut această funcție anii trecuți.

La USR – PLUS, deocamdată s-a lansat un sondaj pe liniile de comunicație internă cine ar fi potrivit să candideze, în contextul în care bune ar fi și niște studii de administrație publică (subprefectul este înalt funcționar public, dar acesta nu a fost un impediment până acum, pentru că se școleau ulterior).

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Printre numele vehiculate la USR – PLUS sunt Marian Spiridon sau Codruț Bucur, dar o listă de discuții nu este nici pe departe finalizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.