blog-logo

Imaginile cu primul român vaccinat împotriva COVID-19 vor fi difuzate în direct

Imaginile cu primul român vaccinat împotriva COVID-19 vor fi difuzate în direct

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 va transmite în direct, în 27 decembrie, imaginile cu primul român vaccinat împotriva SARS-CoV-2, a declarat, duminică, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a spus, la Digi24, că în 27 decembrie, ziua când vor fi vaccinați împotriva coronavirusului primii români, trebuie să fie una normală, să nu se creeze spectacol, deși este un „moment istoric”.

„Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. (…) Oamenii vor vedea o speranță care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate și la viața noastră (…) și ne dorim ca acele materiale și acele imagine să fie una de normalitate”, a spus colonelul dr. Gheorghiță, citat de Mediafax.

Acesta afirmă că se va încerca transmiterea online a momentului cu primii vaccinați, care vor fi, indiscutabil, din rândul cadrelor medicale.

”Ceea ce vă pot spune despre România este faptul că vom încerca să transmitem în direct imaginile din acele unități sanitare, sigur, respectând măsurile sanitare de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și aceste materiale, cadre video care să fie aduse în fața opiniei publice. Încercăm să fim pe picior de egalitate și sperăm să reușim cu toate țările care au demarat acțiunea de vaccinare sau urmează să demareze”, a mai spus col. dr. Gheorghiță.

Klaus Iohannis a vrut să se vaccineze printre primii

Alte articole:   Adrian Veștea a prezentat prioritățile pentru dezvoltarea Braşovului și avantajele competitive ale judeţului, la Maratonul de Business

Medicul militar a mai spus că s-a discutat cu președintele Klaus Iohannis varianta ca șeful statului să fie primul român vaccinat, pentru a fi un exemplu și a le da oamenilor încredere.

Specialiștii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare s-au consultat și au spus că acest gest ar putea duce la speculații, având în vedere că șeful statului nu face parte din prima categorie de vaccinare, transmite Digi24.

Astfel, s-a ajuns a conlcuzia că ar fi mai bine ca prima persoană din România vaccinată împotriva SARS-CoV-2 să fie un cadru medical, iar președintele va fi vaccinat în etapa a doua, conform strategiei.

Alte articole:   Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea anti-COVID pe data de 27 decembrie.

Odată vaccinate persoanele vulnerabile și profesorii, școlile pot fi deschise fără riscuri, nefiind necesară vaccinarea copiilor, a mai precizat medicul militar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate