blog-logo

Supermarketurile cer prelungirea programului cu o oră, în perioada sărbătorilor

Supermarketurile cer prelungirea programului cu o oră, în perioada sărbătorilor

Marii comercianți îi cer șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat să permită prelungirea programului magazinelor cu o oră, de Sărbători.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) a solicitat secretarului de stat Raed Arafat prelungirea până la ora 22.00 a programului de funcționare a magazinelor în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, dar și restricțiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR supune din nou atenției Comitetului Național pentru Situații de Urgență solicitarea ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00”, se arată în cererea formulată de AMRCR.

Solicitarea AMRCR adresată secretarului de stat Raed Arafat, privind prelungirea programului are în vedere atât măsurile suplimentare de prevenţie luate la nivelul magazinelor, precum şi situaţia epidemiologică la nivel naţional şi scăderea numărului de cazuri, argumentează Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.

„Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă”, se mai arată în cerere.

AMRCR mai susține că această prelungire a programului va asigura respectarea, în continuare, a restricțiilor privind circulația persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00.

„Prin măsura prelungirii programului magazinelor vor fi respectate în continuare măsurile de siguranţă sanitară în cadrul restricţiilor deja stabilite prin cadrul legal stabilite de Hotărârea de Guvern, pentru circulaţia persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00”, precizeaz[ AMRCR.

AMRCR estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului și Anului Nou.

Alte articole:   Kids Tâmpa, învinsă de Dunărea Călărași

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România include 21 de companii din comerţul alimentar şi nealimentar din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate