blog-logo

A fost deschis Târgul de Crăciun în Piața Sfatului!

A fost deschis Târgul de Crăciun în Piața Sfatului!

Târgul de Crăciun a fost totuşi, organizat, anul acesta, în Piaţa Sfatului din Braşov, chiar dacă numărul căsuţelor a fost redus la jumătate faţă de anul trecut.

Producătorii și meșteșugarii locali s-au instalat vineri, în Piața Sfatului și și-au expus produsele în cele cele 20 de căsuțe puse la dispoziție de Primăria Brașov.

Numărul căsuțelor pentru comercianți este la jumătate față de anii anteriori, iar măsura a fost luată pentru a se evita aglomerația, în cotextul pandemiei de coronavirus.

În aceste condiții, Viceprimarul Flavia Boghiu a făcut un nou apel la responsabilitate și respectarea regulilor, astfel încât activitatea de acolo să nu creeze probleme din punctul de vedere al măsurilor pentru limitarea pandemiei, subliniind totodată că activitatea căsuțelor din Piața Sfatului va fi oprită dacă normele de siguranță vor fi încălcate.

„De astăzi dimineață (n.r. – vineri dimineața) micii comercianți au început să se instaleze în căsuțele din Piața Sfatului. Avem montate gardurile de protecție, am luat toate măsurile care s-au impus, căsuțele au montate paravanele de plexiglas, vor începe activitatea în acest sfârșit de săptămână. (…) Crăciunuri vom mai avea.

Trebuie să încercăm să ne adaptăm acestei situații, să fim, fiecare dintre noi, responsabili, să respectăm regulile. Am crescut și numărul de echipaje ale organelor de ordine publică, iar acestea vor avertiza, vor sancționa și, dacă este nevoie, vor închide activitatea din Piața Sfatului, în cazul în care constată că nu se respectă măsurile impuse.

Credem că dacă atât cetățenii, cât și comercianții, înțeleg care este responsabilitatea noastră, a fiecărui cetățean, legată de felul în care alegem să nu ne dăm masca jos, și să respectăm regulile, activitatea de acolo nu va pune probleme legate de limitarea pericolului de răspândire a coronavirusului “, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Accesul în zona târgului se face din zona intrării la Muzeul de Istorie.

Alte articole:   Kids Tâmpa, învinsă de Dunărea Călărași

Reamintim că în ultima săptămână, municipalitatea a organizat o procedură pentru închirierea a 20 de căsuțe în Piața Sfatului, care, fără a fi un „târg de Crăciun“ obișnuit, au rolul de a sprijini meșteșugarii și producătorii brașoveni pentru a-și comercializa produsele, pe de o parte, și de a menține atmosfera de sărbători în condițiile respectării tuturor regulilor menite să prevină răspândirea coronavirusului.

În ocuparea locurilor, prioritate au avut meșteșugarii și producătorii care au sediul social sau punctul de lucru în Brașov, care comercializează produse proprii și care acceptă plata cu cardul.

Potrivit regulamentului, agenţii economici sunt obligaţi să se încadreze în orarul de funcţionare 10.00 – 21.00, iar în intervalul orar 14.00-20.00 este obligatoriu ca aceștia să fie efectiv prezenți în spațiul alocat (căsuțele trebuie să fie deschise obligatoriu între orele 14.00-20.00). Se vor comercializa produse realizate de micii meșteșugari, articole nealimentare de cerere curentă și produse alimentare ambalate.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. 1. „Crăciunuri vom mai avea”. Si daca vom mai avea Craciunuri de ce a fost nevoie sa fie creat acest targ acum in plina pandemie? 6-7 la mie este incidenta, era necesar un lockdown, nu un targ. Nu cumva asta este populism? Din ala ieftin? Targ deschis ca sa simta unii ca traiesc, probabil. Dar la cei ce vor sa traiasca va ganditi? Cum unii pot sa faca sacrificii, iar altora nu trebuie sa le lipseasca nimic? Ca intreb si eu acum asa, ca fapt divers. Hai sa zicem ca nu intereseaza pe nimeni ca unii umbla de colo, colo (la targ de exemplu) si imprastie sau iau virusul. Se imbolnavesc, e treaba lor, cine i-a pus sa umble brambura? Dar ajung la ATI unde tin paturile ocupate. Paturi care nu vor putea fi folosite in cazul unei urgente medicale, urgenta care netratata fiind duce la deces. De ce sa sufere omul nevinovat? Doar pentru populism?
    2. „Am crescut și numărul de echipaje ale organelor de ordine publică” De unde aduce personal? Sunt atatea probleme in cartiere, cetele de asa zisi colindatori ne fac sarbatorile un calvar cu toblele si boxe mai nou, lumea nu respecta nimic in piete, iar Boghiu creste numarul echipajelor in Piata Sfatului, la targ? Cum poate vorbi asa prostii? Politia nationala nu are efective suficiente, cei de la locala abia fac fata, dar va creste numarul de echipaje? De preventie in oras cine se ocupa? Mos Craciun?
    Nu era mai simplu sa nu se faca targul? Vin turistii de week end, se face schimb de virusi, e mai bine asa? Cifrele sunt reale? De unde stim cu adevarat care este situatia? Daca tot suntem pe cont propriu in pandemia asta, de ce ne mai baga autoritatile bete in roate?
    Noi ne mai informam si din alte surse, avem acces la media de pe toata planeta, vedem ce fac unele tari si in comparatie Romania e varza, pe bune. De exemplu, recomand vizualizarea canalului sud coreean de televiziune arirangtv. Mai stam de vorba dupa aceea. Daca mai avem cu cine si nu face vreun soc cand face comparatiile intre situatia de la noi si preventia de acolo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate