blog-logo

VIDEO Primăria Brașov a lansat, astăzi, platforma Covid19

VIDEO Primăria Brașov a lansat, astăzi, platforma Covid19

Astăzi, Primăria Brașov a lansat platforma Covid19, prin care cetățenii pot afla informațiile esențiale legate de pandemie, într-o formă ușor de accesat, ușor de înțeles și ușor de diseminat, precum și informații legate de stadiul campaniei de vaccinare.

Pe platforma covid19.brasovcity.ro brașovenii vor putea afla informații despre unde se pot testa, care sunt situațiile în care trebuie să apeleze la autorități și la care autorități, cum pot gestiona anumite situații, precum și informații despre campania de vaccinare care stă să înceapă. Această platformă va fi actualizată zilnic, în așa fel încât brașovenii să aibă la îndemână informațiile de care au nevoie pentru a ști cum să procedeze în diferite situații în contextul pandemiei“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu, invitând cetățenii să acceseze această platformă, la care s-a lucrat în ultimele săptămâni.

Platforma conține informațiile legate de gestionarea îmbolnăvirilor cu Coronavirus, începând de la datele oficiale ale DSP și până la sfaturi de acțiune în cazul în care cetățenii suspectează că sunt bolnavi, numere de telefon, adresele centrelor de recoltare pentru testare gratuită sau cu plată din Brașov. Sunt incluse rata îmbolnăvirii la nivel de municipiu și numărul de cazuri din județ în ultimele 24 de ore, precum și restricțiile în vigoare.

Una dintre secțiuni este dedicată sfaturilor care privesc recunoașterea diferitelor simptome și modul de acțiune ulterior, astfel încât cetățenii să nu aglomereze inutil dispeceratul DSP sau serviciul de urgență 112. Iar dacă suma de întrebări și răspunsuri prezente pe platformă nu reușește să lămurească întrutotul nevoia de informații a celor care caută un răspuns, există și un formular de contact pe care pot fi adresate întrebări suplimentare care vor completa apoi secțiunea de întrebări și răspunsuri. O subliniere importantă este că formularul nu este destinat situațiilor urgente, caz în care cetățenii sunt sfătuiți să ia legătura cu autoritățile competente.

În plus, într-o altă secțiune, platforma oferă informații oficiale despre vaccinarea anti-covid, care pot lămuri cu argumente temerile legate de un astfel de demers, inclusiv prin documentare video, precum și o detaliere a etapelor vaccinării anti-covid în România.

Platformei i se va adăuga o secțiune cu informații și documente suplimentare, având ca sursă Organizația Mondială a Sănătății, cu ai cărei reprezentanți municipalitatea a avut deja o întâlnire, și care va pune la dispoziția Primăriei Brașov aceste materiale.

Informațiile vor fi permanent actualizate în funcție de evoluția pandemiei și a campaniei de vaccinare care urmează să înceapă.

De asemenea, Primăria Brașov și-a manifestat disponibilitatea de a pune la dispoziția oricărei autorități locale scriptul platformei și datele disponibile, în mod gratuit, în cazul în care va fi solicitată.

5 centre cu 16 puncte de vaccinare în Brașov

În ultima perioadă Primăria Brașov a implementat o serie de măsuri având ca scop reducerea riscului de infectare cu coronavirus, de la asigurarea unei informări cât mai rapide și complete, până la creșterea  capacității de testare, prin deschiderea a două centre de recoltare (cel de la Căminul pentru persoane Vârstnice de pe strada Gladiolelor și unul pus la dispoziția spitalului de boli infecțioase). În această perioadă, Municipalitatea a identificat deja locațiile centrelor de vaccinare, pentru campania care va începe din luna ianuarie. „Suntem parte din centrul de coordonare al campaniei de vaccinare, deocamdată suntem la punctul la care am propus centrele la care se va face vaccinarea. Avem schițele funcționale legate de fluxuri și proceduri, suntem în punctul în care urmează să dotăm aceste centre, urmând apoi ca la începutul anului viitor, în funcție de ritmul și algoritmul de implementare la nivel național, să începem vaccinarea și la nivelul municipiului Brașov“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu. Locațiile propuse de municipalitate sunt Sala Sporturilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice, CATTIA, un fost punct de termoficare de pe strada Gloriei și cinematograful Popular, unde lucrările de renovare vor fi recepționate zilele următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.