blog-logo

Suprasolicitare la Serviciul de Ambulanță Brașov. A crescut numărul bolnavilor în stare gravă

Suprasolicitare la Serviciul de Ambulanță Brașov. A crescut numărul bolnavilor în stare gravă

Cazurile grave de îmbolnăviri sunt tot mai multe, de la o zi la alta în Brașov. Această situație presupune o supraaglomerare a compartimentelor de urgență și a celor de la Serviciul de Ambulanță Brașov.

Serviciul de Ambulanța din Brașov face cu greu față numărului mare de solicitări din cauza că a crescut numărul bolnavilor în stare gravă.

Sunt 400 de intervenții zilnice și mai puțin de 60 de ambulanțe.

Din păcate, mulți oameni refuză să meargă la spital de teamă că se îmbolnăvesc de COVID-19, transmite Europa FM.

„Din 7.000 de pacienți, 3.000 rămân acasă pentru că nu vor să meargă la spital. Cheamă ambulanța în speranța că ambulanța rezolvă cazul, cazul depășind nivelul de competență al ambulanței. (…) Peste două zile iarăși sună, iar trebuie să te duci. Avem cazuri din acestea foarte multe,” a declarat managerul, Serviciului de Ambulanță Brașov, David Levente.

David Levente a explicat că, în noiembrie timpul de intervenție la o urgență a ajuns la 24 de minute din cauza numărului mare desolicitări.

„În mod normal, o ambulanță are ținta să ajungă la o urgență de cod roșu în mediul urban, în 15 minute maximum. În noiembrie, în mediul urban, o ambulanță, la un cod roșu, a ajuns în 24 de minute. De ce s-a ajuns aici? Pentru că sunt mulți bolnavi, bolnavii sunt duși la spital, spitalele sunt arhipline, am avut ambulanțe, au așteptat o oră la spital să li se preia pacientul. Acești timp, crescând, un infarct nu așteaptă, omul ăla poate să moară”, a explicat David Levente, pentru sursa citată.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, joi, în județul Brașov, incidența cazurilor de COVID-19 era 5,02 fără focare.

Alte articole:   INSP: 863 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 provoacă îngrijorare, cele mai multe cu varianta britanică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate