blog-logo

Timișorenii l-au huiduit pe George Simion din cauza deputatului AUR de Brașov

Timișorenii l-au huiduit pe George Simion din cauza deputatului AUR de Brașov

Timișorenii nu l-au lăsat pe George Simion să aprindă lumânări în memoria Revoluției pe treptele Catedralei, unde au murit primii eroi în 16 decembrie 1989. Ei l-au acuzat că are în partid militari care au tras în revoluționari.

Revoluționarii care au participat miercuri la comemorarea a 31 de ani de la izbucnirea Revoluţiei de la Timișoara au contestat prezența liderului AUR, George Simion, și a reprezentanților partidului în Piața Victoriei din Timișoara și la Catedrala Mitropolitană, forțele de ordine fiind nevoite să intervină între cele două tabere. Societatea Timișoara a transmis un protest față de venirea lui Simion la Timișoara, considerându-l „șeful unui partid ultranaționalist, în care se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea Revoluției”.

Zeci de timișoreni l-au împiedicat pe liderul partidului extremist să aprindă lumânări pe treptele Catedralei din centrul orașului, catalogându-l ”Trădător” pentru faptul că a pus pe listele de candidați la parlamentare doi militari controversați, implicați în reprimarea violentă a Revoluției.

Alte articole:   Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru rețelele 5G în România

Simion a încercat să ţină un discurs, întrerupt însă de mai mulţi timişoreni care i-au reproşat, pentru început, că nu are mască. Ulterior, i-au strigat că nu are ce căuta în Timişoara. „Ruşine!”, „Nenorocitule!”, „Trădătorule!”, „Afară din Timişoara!”, i-au strigat timişorenii aflaţi în Piaţa Victoriei. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru ca lucrurile să nu degenereze. Ulterior, liderul AUR a vrut să aprindă lumânări pe treptele Catedralei, dar a fost împiedicat şi aici de revoluţionarii timişoreni. Au intervenit din nou jandarmii, iar conflictul s-a stins, transmite publicația DeBanat.

„Este vorba despre parlamentarii AUR Francisc Tobă (ales deputat de Brasov . n.r.) și Nicolae Roman. Francisc Tobă, fost deputat PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Revoluției de la Sibiu. Dosarul rămăsese în lucru la Parchetul militar, când Francisc Toba a căutat la Adrian Năstase sprijin politic. Numele lui Nicolae Roman a fost vehiculat, de mai multe ori, în legătură cu reprimarea Revoluției de la Timișoara, în volumele editate de Memorialul Revoluției din Timișoara. Înainte de a veni la Timișoara, George Simion, ca șef de partid și ca cel care a întocmit listele de candidați, ar trebui să se dezică de astfel de personaje și să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credință atunci când se va alătura marșului recunoștinței, la Timișoara”, precizează un comunicat de presă al Societății Timișoara.

Alte articole:   Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase

Reprezentații AUR au încearcat să ajungă pe treptele Catedralei Ortodoxe, unde au fost opriți de revoluționari. Jandarmii au facut un cordon între cele două tabere în încercarea de a preveni incidentele, transmite RFI.

„În Punctul 4 al Proclamației de la Timișoara spunem răspicat că naționalismul nu are ce căuta în România pe care, de atunci, încercăm să o refăurim. Și în acest sens, considerăm prezența la Timișoara a unei delegații AUR a fi o provocare și o profanare a idealurilor Revoluției și ale Proclamației de la Timișoara, la care ne opunem categoric”, mai precizează Societatea Timișoara.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate