blog-logo

VIDEO Ciotul de autostradă Râșnov – Cristian, filmat din dronă

VIDEO Ciotul de autostradă Râșnov – Cristian, filmat din dronă

Ciotul de autostradă a fost finalizat astăzi. Lucrările au început în luna mai 2019, iar termenul oficial de exercițiu este luna august 2021. Totuși, constructorul și-a asumat finalizarea lucrărilor înainte de data limită.

Tronsonul Râșnov – Cristian face parte din Autostrada Ploiești – Brașov. Trebuie menționat că aceasta are o lungime de 6,3 kilometri. Așadar, este vorba, mai degrabă, despre un petic de autostradă, dar care este deosebit de important pentru zona respectivă, întrucât este o zonă în care se circula cu dificultate.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat joi, cu prilejul inaugurării autostrăzii Râşnov-Cristian, că 13 luni de guvernare liberală au însemnat în materie de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier aproape 90 de kilometri de autostradă daţi în trafic, ceea ce ar reprezenta „echivalentul a trei ani de guvernare de dinainte”.

„Cu aceşti 10 kilometri de autostradă (Râşnov-Cristian – n.r.), guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri daţi în trafic într-un an dificil, în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia şi-a frânat creşterea. Suntem cu toţii conştienţi că aşteptările românilor sunt mult mai mari în ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru că au trecut 30 de ani şi dacă ar fi existat un ritm susţinut de dezvoltare a infrastructurii de autostrăzi, am fi avut un număr de kilometri de autostradă cel puţin egal cu cel al vecinilor noştri„, a spus Bode.

Alte articole:   USR face recrutări de personal pentru Primăria Brașov

El a adăugat că anul 2020 a fost unul „istoric”, cel mai bun din istoria companiei de administrare a drumurilor în ceea ce priveşte ritmul de contractare a lucrărilor, menţionând că CNAIR are contracte de execuţie încheiate în valoare de 2 miliarde de euro, respectiv proceduri de licitaţie lansate şi validate de ANAP în valoare de aproximativ 6 milioane euro.

„Este important că finalizăm şi aceşti 10 km de autostradă. (…) Am auzit discuţii că, în acest an, s-a întâmplat să daţi în trafic cioturi de autostradă. Eu spun că orice tronson de autostradă finalizat nu trebuie să rămână muzeu în aer liber. Tronsonul de autostradă Sebeş-Turda reduce timpii de aşteptare între 30 şi 90 de minute, cât erau obligaţi să aştepte participanţii în trafic la intrarea în Alba Iulia”, a declarat Bode.

Alte articole:   Scrisoare deschisă primarului din Sânpetru

În ce priveşte segmentul de autostradă din judeţul Braşov, ministrul Transporturilor a spus că, până în 2019, au fost făcute plăţi de aproximativ 30 milioane de lei, iar din noiembrie 2019 până azi, de aproximativ 90 milioane de lei, diferenţa până la 140 milioane de lei urmând să fie achitată după ce situaţiile de plată vor fi depuse la CNAIR.

În context, Bode a menţionat că pentru autostrada Bucureşti-Braşov a fost scoasă la licitaţie revizuirea studiului de fezabilitate, urmând ca procedurile de revizuire a documentaţiei să fie finalizate în prima parte a anului viitor, iar o variantă de ocolire de 5,2 kilometri şi descărcarea de la Comarnic vor intra în execuţie anul viitor.

Alte articole:   Accident pe centura Brașovului

În ce priveşte autostrada Braşov-Sibiu, cu cele două sectoare Braşov-Făgăraş şi Făgăraş-Sibiu, anul viitor vor fi lansate licitaţiile pentru proiectare şi execuţie, a precizat ministrul.

Cu acelaşi prilej, Bode a mai anunţat că proiectul tehnic pentru reabilitarea drumului judeţean 102 I Câmpina – Valea Doftanei – Săcele este aproape finalizat, anul viitor intrând în licitaţie execuţia acestui tronson, o alternativă la DN 1.

Primul segment din autostrada Ploieşti-Braşov, în lungime de 6,3 kilometri cu profil de autostradă şi 3,7 kilometri de drum naţional cu patru benzi, va fi deschis circulaţiei în cursul serii de joi, în jurul orei 19,00. 

Segmentul de autostradă dintre Râşnov şi Cristian va fi folosit ca rută ocolitoare a celor două localităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
 1. Cum de Consiliul Judetean Brasov nu are nici un merit ???

  Reply
 2. ” INAUGURARE”??????
  Ba, da voi credeți ca poporul asta este tot tampit?????.
  10 km???? Si se face inaugurare???

  Reply
  • Oho! Să fii matale sănătos! Un moldovean a inaugurat UN METRU de autostradă cu surle și trâmbițe acu’ vreo doi ani de zile și se strânsese lumea ca la urs. A fost și la TV.

   Reply
 3. Tapalaga Nicolae 19 decembrie 2020, 2:49 PM

  Sunteti niște răutăcioși, intriganți.
  Veșnic nemulțumiți.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.