blog-logo

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou. Când începe vaccinarea

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou. Când începe vaccinarea

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea fi livrate în România între Crăciun și Anul Nou, a spus la Digi24, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Medicul militar a părecizat că primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea fi administrate în România tot între Crăciun și Revelion, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe, în 23 decembrie, vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi. Acest lucru se va întâmpla imediat după livrare, chiar între Crăciun și Anul Nou, la o zi-două după ce vaccinurile ajung în țară ”, a explicat la Digi24, Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că în prima fază în România vor ajunge până în 10.000 de doze de vaccin, „o tranșă simbolică” din primul lot care va fi trimis statelor din Uniunea Europeană, iar din aceste doze vor putea fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus Gheorghiță.

Medicul Gheorghiță a mai spus că, cel târziu joi, va exista o listă finală cu centrele de vaccinare din România.

Alte articole:   Universitatea Transilvania, în clasamentul internațional Times Higher Education Impact Ranking 2023

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate