blog-logo

Alertă alimentară! Biscuiţi şi sărăţele retrase de pe piaţă

Alertă alimentară! Biscuiţi şi sărăţele retrase de pe piaţă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că mai multe produse care conțin oxid de etilenă în concentrație peste limita admisă sunt retrase de la vânzare de producători în aceste zile. Este vorba de un lot de biscuiţi cu susan și de altul de sărățele cu susan, retrase de la vânzare din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă din seminţele de susan utilizate.

ANSVSA precizează că oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

„În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, a anunțat ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Este vorba despre loturile care au următoarele caracteristici:

  • – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g
  • – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120,  data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

„Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, potrivit ANSVSA.

Un alt produs retras de la vânzare în urma alertei europene privind concentrația mare de oxid de etilenă este reprezentat de sărățelele cu susan Salatini, 110 g, potrivit ANSVSA.

Alte articole:   Moș Nicolae, așteptat de copii în această seară. Curiozități despre Sfânt. Cum a apărut legenda și ce obiceiuri sunt

Datele de identificare ale produsului sunt: – Denumire produs: SĂRĂȚELE CU SUSAN 110G SALATINI, – Furnizor: MASPEX ROMÂNIA SRL, – Cod EAN: 5941588012717, – Loturi/DLC: L011193 / 07.2021 si L011252 / 07.2021.

Reamintim că tot oxidul de etilenă a fost motivul retragerii în urmă cu o lună a minicheesburgerilor vânduţi în magazine Carrefour.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate