blog-logo

Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectul „City Tree”, aprobat în cadrul programului de bugetare participativă

Primăria Brașov a lansat licitația pentru proiectul „City Tree”, aprobat în cadrul programului de bugetare participativă

Primăria Brașov a lansat luni dimineață licitația pentru realizarea Proiectului „City Tree”: „Sistem inteligent de filtrare și purificare a aerului în mediul urban prin intermediul bio-tehnologiei. Furnizare, lucrări civile, instalare și montaj”.

Proiectul a fost promovat de Mihaela Adina Scânteie,a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului de bugetare participativă și a fost anunțat câștigător de fostul primar al Brașovului, George Scripcaru, în data de 9 iunie 2020.

Valoarea totala estimată a proiectului este de 406.723 de lei plus TVA. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 decembrie 2020, ora 15.00.

City Trees sunt „copaci artificiali“ care pot fi amplasați în diverse zone ale orașului, de preferat zone aglomerate de autovehicule, pentru a purifica aerul. City Tree este un perete care este acoperit de mușchi care poate echivala 275 de copaci în ceea ce înseamnă purificarea aerului, dar poate fi loc de repaus în timpul unei plimbări.

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Standul CityTree găzduiește culturi de mușchi care atrag poluanți, inclusiv CO2, oxid de azot și praf, transformând aceste substanțe nocive în masă proprie, în timp ce tehnologia IoT monitorizează CityTree pentru înregistrările de întreținere. CityTrees sunt folosiți în orașe precum Oslo, Hong Kong, Paris.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.