blog-logo

Câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus

Câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat duminică seara, la Digi24, că pandemia va fi pusă sub control în momentul în care 11 milioane de români vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus.

Întrebat câți români trebuie vaccinați pentru a opri epidemia de coronavirus, doctorul Valeriu Gheorghiță susține că 60-70% din populația adultă a țării, însemnând aproape 11 milioane de români, ar trebui să primească vaccinul anti-COVID pentru a pune capăt epidemiei de coronavirus.

„În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populația adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane, epidemia va fi pusă sub control. Când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult și se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical”, a explicat dr. Gheorghiță.

Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa șase luni de la prima doză de vaccin administrată, a adăugat medicul, punând totuși o condiție: „ca oamenii să se prezinte la centrele de vaccinare”.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie

În acest sens, va fi demarată și o campanie națională de informare, prin care populația să primească toate informațiile necesare. Medicul a precizat că informații sunt deja disponibile pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus la Digi24, că în acest moment sunt evaluate centrele de vaccinare din țară, pentru a se asigura că nu apar probleme în lanțul de vaccinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.