blog-logo

Tronsonul Râșnov – Cristian al autostrăzii A3 se deschide peste o săptămână

Tronsonul Râșnov – Cristian al autostrăzii A3 se deschide peste o săptămână

Primul tronson de 10 km din autostrada A3 București- Brașov se va deschide săptămâna viitoare.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început joi procedurile pentru recepția tronsonului Râșnov- Cristian, primul segment de autostradă din județul Brașov urmând să fie deschis circulației peste aproximativ o săptămână, transmite Radio România Actualități (RRA).

Tronsonul dintre Râșnov și Cristian are o lungime totală de 10 kilometri și va funcționa ca o centură a orașului Râșnov pentru că lotul de autostradă începe din Drumul Național 73 și se termină în același Drum Național, fără a avea conexiune cu un alt tronson de autostradă.

O legătură la viitoarea autostradă de pe Valea Prahovei nu poate fi realizată mai devreme de 5-6 ani, în prezent fiind în licitație actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru secțiunea Ploiești – Comarnic- Brașov.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ce spune Consiliul Județean despre proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor

DN 73 Pitești – Brașov este modernizat pe segmentul din județul Argeș și de la Bran la Brașov, însă de la Câmpulung la Bran, pe cel mai dificil tronson – de aprox. 48 km, lucrările sunt sistate, iar contractul va fi reziliat.

Sămbătă, 05.12.2020 au avut loc testele dinamice la pasajul de peste DN73A și calea ferată de pe traseul lotului Râșnov – Cristian, parte a autostrăzii București – Brașov.

Măsurătorile au fost realizate de specialiștii de la Universitatea Tehnică de Construcții București și au urmărit comportamentul structurii de rezistență la încărcături și viteze foarte mari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate