blog-logo

Se scumpeşte energie electrică. Cu cât cresc facturile de la 1 ianuarie

Se scumpeşte energie electrică. Cu cât cresc facturile de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie se scumpește energia electrică. Facturile se vor majora ca urmare a propunerii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a crește tarifele de distribuție pentru toate cele opt companii de distribuție zonale.

Facturile la energie electrică se vor majora de la 1 ianuarie 2021, cel puțin în cazul celor peste 2,8 milioane de consumatori care sunt alimentați în regim concurențial.

Creșterea tarifelor de distribuție este suficient de mare ca să se simtă în factura finală, mai ales în cazul CEZ și al filialei Transilvania SUD a Electrica, dacă ar rămâne neschimbate a celelalte componente ale prețului final pentru consumator.

Calculele pentru operatorul de distribuție Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (Electrica), potrivit economica.net:

  • IT 22,23 (lei/MWh)
  • MT 45,24 (lei/MWh)
  • JT 111,31 (lei/MWh)
Alte articole:   Evenimentele culturale cu public ar putea fi reluate din 1 iunie

Un consumator casnic din această zonă de distribuție va plăti așadar un tarif de distribuție total de 178,78  lei/MWh, acum plătește 165,9 lei, deci va avea o creștere de 12,88 lei/MWh (7,7%), deci creșterea totală a facturii este sesizabilă, peste 2,5%, conform calculelor economica.net.

Noile tarife de distribuție ar putea fi aprobate în Comitetul de Reglementare al ANRE care va avea loc în aceste zile.

Autoritatea mai arată că “datele avute în vedere la stabilirea tarifelor pentru anul 2021 mai pot suferi modificări ca urmare a verificărilor și analizelor consolidate ce urmează a fi efectuate până la aprobarea tarifelor de distribuție”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate