blog-logo

Doi bărbați și o femeie au ajuns în arest pentru înșelăciune în formă continuată

Doi bărbați și o femeie au ajuns în arest pentru înșelăciune în formă continuată

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În fapt, cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, persoanele bănuite, în perioada mai – octombrie 2020, folosind nume false și atribuindu-și calități, în mod fals, de reprezentanți ai unor persoane juridice, ar fi indus în eroare angajații acestora. Astfel, sub diferite pretexte, i-ar fi determinat pe aceștia să  transfere credit pe mai multe cartele SIM, obținând, totodată, mai multe telefoane mobile și încheind mai multe contracte în mod fraudulos, folosindu-se de nume false și adrese fictive.

Polițiștii au identificat persoanele ca fiind doi bărbați, în vârstă de 25 ani, respectiv 29 ani și o femeie, în vârstă de 25 ani.

La data de 09 decembrie 2020, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au efectuat 5 percheziții domiciliare în municipiul Făgăraș și în localitatea Lisa din județul Brașov, ocazie cu care au identificat mai multe bunuri și înscrisuri, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În sarcina celor trei persoane s-au reținut următoarele:

24 acte materiale privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată pentru bărbatul în vârstă de 25 ani;

10 acte materiale privind săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată pentru bărbatul în vârstă de 29 ani;

2 acte materiale privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată pentru femeia în vârstă de 25 ani.

În baza probatoriului administrat în cauză, toate cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș, Secției 3 Poliție Rurală Voila, Serviciului Criminalistic Brașov și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.