blog-logo

Ce restricții vor fi în stațiuni, de sărbători?

Ce restricții vor fi în stațiuni, de sărbători?

Joi seara, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a ținut o declarație de presă la Palatul Victoria.

„A fost prezentată analiza situației realizată de CNSU, luând în considerare toate aspectele prezentate de INSP. A fost evaluată situația epidemiologică. Starea de alertă se prelungește pentru 30 de zile, păstrând măsurile existente și adăugând o singură măsură: oraganizarea și desfășurarea activităților de transport pe cablu, care deservesc pârtiile de schi, se realizează în condițiile stabilite prin Ordinul Ministerului Sănătății; Energiei și Mediului de afaceri. Activitatea se va desfășura cu o reglemetare stabilită printr-un ordin comun al miniștrior.

Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil vor fi transportate doar 10 persoane. Restul restricțiilor se vor aplica la toate entitățile din stațiuni, precum hoteluri și restaurant și zone unde pot avea loc activități comune.

Toate măsurile care au fost până acum, cu excepția deschiderii piețelor, rămân valabile. Măsurile care sunt până la incidneța de 1,5 și 3 și cele peste 3. Ne vom axa mai departe pe luarea unmor măsuri locale sau zonale, acolo unde se impune și unde DSP alături de CJSU vin cu propuneri, aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv carantinarea unor zone.

Numărul cazurilor pune o presiune pe sistemul sanitar, fiecare dintre noi trbeuie să respecte măsurile care au fost recomandate și care rămân valide: portul măștii peste tot în spațiile publice închise și deschide, distanțarea, măsurile de igienă, telemuncă – sunt măsuri care rămână valide

Încercați, de Sărbători să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Ne va permite să trecem mai ușor peste perioada care vine după, iar anul viitor Sărbătorile să se desfășoare cât mai aproape de normalitate.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.”, a declarat Raed Arafat.

Alte articole:   VIDEO Țeapă marca Carrefour. Ce a pățit un brașovean care a cumpărat un produs

Vor avea voie românii să facă petreceri în stradă de Crăciun sau Revelion? „Toate limitările care au fost până acum rămân și mai departe. Adică, totul în limita limitărilor car eau fost până acum. Dacă vorbim de petreceri cu mii dev persoane în stradă, nu”, a declarat Arafat.

Pârtiile sunt deschise pentru toată lumea? „Pârtiile sunt deschide pentru toată lumea, cu respectarea regulilor stabilite. Se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin Ordinul miniștrilor, care stabilește transportul pe cablu”, a explicat secretarul de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate