blog-logo

Secțiile ATI primesc 300 de ventilatoare și 500 de concentratoare de oxigen

Secțiile ATI primesc 300 de ventilatoare și 500 de concentratoare de oxigen

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că, în zilele următoare 300 de ventilatoare vor ajunge în secțiile de terapie intensivă din țară, și sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.

De asemenea, șeful statului a precizat că România va primi, în mai puțin de o săptămână, prima tranșă din cele 3 milioane de teste rapide Covid antigen comandate.

“Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, și suntem hotărâți ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern și va prelua și va duce mai departe această gestiune.

Sunt câteva vești bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă.

În mai puțin de o săptămână, va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Șeful statului a subliniat că “rolul nostru, al celorlalți, este în continuare să ne protejăm, să-i protejăm pe ceilalți, pentru a da o șansă medicilor, personalului medical, să se ocupe de pacienții cu probleme dificile”.

Alte articole:   Elevii ar putea avea gratuitate la transport și la manifestări culturale şi sportive

Anunțul a fost făcut la finalul unei ședințe de lucru cu premierul interimar Nicolae Ciucă, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu secretarul de stat Raed Arafat și cu doctorul Valeriu Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate