blog-logo

Breakdance-ul devine sport olimpic începând cu 2024

Breakdance-ul devine sport olimpic începând cu 2024

Breakdance-ul va face primii paşi în arena olimpică cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024.

Breakdance-ul se numără printre cele patru noi discipline propuse pentru Olimpiada din 2024, care va fi găzduită la Paris, alături de surfing, cățărări și skateboarding.

Comitetul Internațional Olimpic a confirmat apariția unui sport olimpic – breakdance-ul, care va deveni, oficial, sport olimpic peste 4 ani, de la ediția de la Paris.

Ideea ca breakdance-ul să devină sport olimpic a fost propusă acum doi ani, după un experiment la Olimpiada de Tineret de la Buenos Aires, unde noul sport a avut mare succes, informează europafm.ro.

La respectiva competiție, câte doi concurenți s-au înfruntat față în față iar arbitrii au ales câștigătorul după cele mai reușite mișcări. Concursul masculin a fost câștigat de rusul Sergei „Bumblebee” Chernyshev, iar cel feminin a revenit unei nipone, Ramu „Ram” Kawai.

Alte articole:   Brașovul va avea peste 1.000 de camere de supraveghere

Oficialii Comitetului Olimpic speră să atragă tot mai mulți tineri spre fenomenul olimpic și de aceea au propus sporturi care se regăsesc în activitatea de zi cu zi.

Deja, de la Olimpiada de la Tokio, de anul viitor, vor apărea în program sporturi noi, precum skateboardingul, cățărarea sportivă și surfingul.

Acestea fuseseră deja aprobate pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar evenimentul a fost amânat pentru 2021, din cauza pandemiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.