blog-logo

Primăria Brașov s-a răzgândit: Creşele din municipiu se redeschid de mâine

Primăria Brașov s-a răzgândit: Creşele din municipiu se redeschid de mâine

Începând cu 9 decembrie, părinții vor avea posibilitatea să-și ducă copiii la creșe.

Anunţul a fost făcut vineri, de către viceprimarul Flavia Boghiu, după ce cu doar 24 de ore înainte estima că redeschiderea creşelor nu este posibilă în perioada imediat următoare.

Popunerea de redeschidere a creşelor din 9 decembrie a fost transmisă vineri în dezbaterea CLSU, după ce, în prealabil, a obținut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de epidemii.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu reprezentanții Serviciului de Administrare Creșe, cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și cu Direcția de Asistență Socială și având în vedere trendul descrescător al ratei de incidență, precum și faptul că am reușit să gestionăm testarea în masă a angajaților cu testarea rapidă antigen, am luat decizia de a propune Comitetului Local de Situații de Urgență redeschiderea creșelor. Acest lucru se va întâmpla de miercuri, când părinții vor putea aduce copiii la creșe, pentru că de luni vom testa în masă toți angajații creșelor și vom face dezinfecția spațiilor”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Teste rapide antigen, pentru angajați

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Testarea angajaților se va face cu teste rapide antigen, care oferă rezultate în maxim 15 minute și au o acuratețe de peste 95%.

După începerea cursurilor, în cazul în care sunt angajați care au simptome specifice infecției cu COVI-19, aceștia sunt izolați și li se va face testarea antigen.

Pe toată perioada activității, angajații vor purta măști de protecție, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copii. Programul de funcționare al creșelor va fi de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

În municipiul Brașov sunt funcționale 8 creșe, iar începând cu data de 9 decembrie, toți cei 514 copii care au frecventat cursurile până în data de 27 octombrie, se vor putea reîntoarce în aceste creșe.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate