blog-logo

Șase sesizări referitoare la procesul electoral la Brașov

Șase sesizări referitoare la procesul electoral la Brașov

Până la această oră la nivelul județului Brașov au fost înregistrate 6 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre acestea 4 au fost infirmate, iar 2 sunt în curs de cercetare.

Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate fapte de natură penală.

„Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășuarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică. Conform legii, președintele biroului electoral al secției de votare are obligația să ia toate măsurile pentru a asigura corectitudinea operațiunilor de votare și pentru ca alegerile să decurgă în condiții bune”, spune purtătorul de de cuvânt al IPJ Brașov, comisar de poliție Alina Maria Ivan.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în judeţul Buzău, luni dimineaţa

În ceea ce privește menținerea ordinii, atribuțiile președintelui secției de vot se întind și în afara localului de vot, precum și pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 50 m.

În afară de membrii biroului electoral al secției de votare, de candidați, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

Persoanele care refuză să se conformeze dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii și localul de vot și în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 lei.

Alte articole:   O scrisoare de la București la Brașov face 5 zile. Poșta Română: Sunt reglementările ANCOM

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.