blog-logo

Peste 260 de brașoveni nu pot vota din motive birocratice

Peste 260 de brașoveni nu pot vota din motive birocratice

Prevederile legale în vigoare în privința persoanelor infectate cu coronavirus, dar care doresc să voteze, nu permit unui număr de peste 260 de brașoveni să voteze din motive birocratice. La nivel național este vorba despre câteva mii de cetățeni.

Legiuitorul a prevăzut ca persoanele infectate cu COVID 19 și care au primit adeverință de la DSP că sunt pozitive pot cere urna mobilă ca să voteze printr-un email către birourile electorale județene până în data de 4 decembrie.

Problema este că virusul nu și-a luat concediu, și sute de persoane în brașove au primit confirmarea prin SMS că sunt pozitive după această dată. Iar cum DSP nu le poate da în timp utile și acele adeverințe, acestea nu pot cere urna mobilă ca să voteze.

Alte articole:   Sebastian Șerban, „ursul” care visează să devină doctor

Dacă la alegerile trecute „votau” morții, acum ajungem în situația în care cei vii nu sunt lăsați să voteze din cauza unei legislații prost concepute, în contextul în care legea supremă în stat, Constituția, le dă acest drept.

Firesc ar fi ca Biroul Electoral Central să ia o decizie rapid prin care și acele SMS-uri trimise de către DSP-uri să fie luat eîn considerare, iar persoanele care sunt în această situație și solicită urna mobilă să poată vota.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Foto: Monitorul de Suceava

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.