blog-logo

290 de polițiști și jandarmi asigură ordinea la secțiile de votare

290 de polițiști și jandarmi asigură ordinea la secțiile de votare

La nivelul județului Brașov procesul de votare a început fără probleme, până la acest moment nefiind înregistrate incidente care să afecteze desfășurarea votului.

Pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral au fost mobilizați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Gruparea Mobilă de Jandarmi “Burebista” Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” Brașov, Poliția Locală Brașov, precum și alte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

La nivelul județului Brașov sunt constituite 457 de secții de votare, dispuse în 279 de locații. Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov are în responsabilitate 137 de secţii de votare, constituite în 94 de locaţii, unde vor fi prezenţi 94 de poliţişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Brașov are în responsabilitate 320 secții de votare dispuse în 185 locații, unde vor fi prezenți 196 de jandarmi.

Alte articole:   Coronavirus: Ghimbav și Sânpetru, singurele localități cu incidența de peste 3 la mia de locuitori

Totodată, 122 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 81 polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale, iar pentru combaterea oricăror fapte antisociale și pentru un plus de siguranță, sunt constituite echipe rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune, în acest sens, fiind constituite 37 de echipe operative formate din 97 de polițiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiie de votare, forțele de ordine au fost în misiuni de protecție, atât în ceea ce privește transportul buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea au fost repartizate.

Alte articole:   Știți de promoțiile la carburanți din această perioadă în benzinăriile din Brașov?

Având în vedere amploarea activităților care sunt în sarcina Ministerului Afacerilor Interne în contextul procesului electoral, dar și necesitatea îndeplinirii celorlalte misiuni ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2,  a fost dispusă suplimentarea dispozitivelor curente de ordine și siguranță publică cu angajați de la alte structuri.

Au fost desemnați ofițeri din cadrul Aparatului Central al M.A.I., precum și din cadrul Inspectoratelor Generale, care participă la executarea  activităților operative legate de procesul electoral.

Toți  angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenați în misiunile de astăzi, acționează cu profesionalism și celeritate și acordă maximă atenție rezolvării sesizărilor privind posibile incidente electorale.

Toate sesizările privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni electorale vor fi tratate cu echidistanță, indiferent de calitatea persoanelor care fac sesizarea sau care sunt vizate de aceasta.

Alegătorii și toate celelalte persoane implicate în procesul electoral trebuie să respecte măsurile speciale de protecție stabilite în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât să fie evitată răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Râșnovul dă startul sărbătorilor de iarnă, duminică, în ajun de Moș Nicolae

Accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat, spre a evita aglomerările. Alegătorii sunt obligați să respecte toate prevederile legale instituite în perioada stării de alertă în vederea prevenirii și răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pe parcursul întregii zile vă vom ține la curent cu misiunile desfășurate de către Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov