blog-logo

În ce condiții ar putea fi contraindicat vaccinul anti-COVID. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

În ce condiții ar putea fi contraindicat vaccinul anti-COVID. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a discutat despre posibilele cazuri în care vaccinul ar fi contraindicat.

El a explicat faptul că alergiile, la unul dintre ingredientele componente ale vaccinului sunt o situație în care acesta nu ar fi recomandat.  

Contraindicații la vaccinul anti-COVID și ce se întâmplă în cazul persoanelor cu HIV sau SIDA

Totodată, Gheorghiță a fost întrebat și ce contraindicații ar putea exista în cazul pacienților diagnosticați în prealabil cu infecția cu virusul HIV, sau chiar SIDA. El a explicat faptul că nu ar exista contraindicații în cazul acestor pacienți, doar că ei vor genera un răspuns imun mai slab, în fața virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

„Nu vobim de boli cronice care să contraindice efectiv vaccinare. O reacție alergică cunoscută, la unul dintre componentele vaccinului este o contradindicație. De asemenea, utilizarea unui tratament anti-coagulant, ținând cond de faptul că acest vaccin se administrează intra muscular, este o altă contraindicație.

Celelalte categorii de boli cronice nu sunt menționate ca și contraindicații ale vaccinării împotriva COVID-19. Pacienții severi imunodreprimați, cum sunt persoanele cu infecție HIV, în stadiu SIDA, care nu sunt controlate terapeutic, este posibil să nu dezvolte un nivel suficient de mare de anticorpi protectori, dar simpla prezență a bolii nu reprezintă o contraindicație pentru vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la Digi24. 

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.