blog-logo

Dragă Moș Nicolae,

Dragă Moș Nicolae,

 Îți scriu astăzi de ziua Ta o lungă scrisoare căci știu atât din istorie cât mai ales din poveștile bunicilor mei, că ești un Moș pe cât de darnic pe atât de înțelept. Mai știu că de la tine, copiii de toate vârstele au primit mereu ceea ce și-au dorit.  Nu mereu imediat, dar în timp au primit.

În sufletul meu am rămas și acum aceiași fetiță, care te aștepta să îi aduci portocale și clementine într-o vreme când acestea erau date pe sub mână. Te așteptam cu pantofii lustruiți și cu mari emoți și mă uitam cu atenție câte bețe am primit. Pe măsură ce am crescut, am continuat să cred în venirea ta mereu, ca un Moș bun și darnic.

Atunci când am devenit mamă am continuat să mă bucur de venirea ta alături de copilul și am amintiri de neșters legate de bucuria din ochii lui când vedea darurile puse în toate ghetuțele din casă. Te-a așteptat și el și știu că o face și acum deși ghetele lui au acum număr mare, dar și aseară te-au așteptat în fața ușii. Evident că ai venit la noi toți, așa cum ai făcut-o mereu.

Cred că atunci când încetăm să mai credem în tine și în Moș Crăciun, nu devenim mari, ci doar renunțăm la partea cea mai curată din sufletele noastre.

Povestea ta nu este una obișnuită iar Binele pe care tu l-ai făcut încercând mereu să rămâi nevăzut este cel care te definește cel mai bine. Poate de aceea în loc să scriu un editorial  îți scriu o scrisoare.

Te rog frumos să ai grijă de toți cei care lucrează în sănătate de la simpli portari la directori și profesori să fie sănătoși și empatici. Te rog să îi hăruiești cu puterea de a alina cu vorba nu numai cu medicația, viața celor ce îi au în grijă. 

Te rog să dai putere dascălilor de toate gradele să continue să ne învețe copiii să scrie și să citească, să îi învețe să se joace unii cu alții, să îi crească mari și mai ales să îi învețe să fie oameni adevărați. Dascăli să nu uite să ne învețe copii limba noastră frumoasă românească, poveștile noastre, cultura noastră. Să nu uite că avem vorbe frumoase și unice printre care cuvântul dor… Să nu uite că Anton Pann și Ion Creangă au fost ai noștri. 

Să dai încredere și putere celor care ne-au încântat ani de zile sufletul și inima cu muzica și teatrul și care astăzi trăiesc timpuri de mare încercare.

Draga Moșule și te mai rog să ajungi la toții copiii de la sate și orașe la cei care au de toate, dar mai ales la cei mai puțin norocoși, să le aduci o bucurie.

Te rog mai apoi să ai grijă ca dangătul clopotelor din toate Bisericiile să aducă un cântec de speranță și de sănătate.

Te mai rog să îi alini pe cei care și-au pierdut pe cineva drag în această vreme cumplită de pandemie, să îi ajuți să treacă peste această mare durere și încercare, fără să își piardă Credința și Speranța.

Te mai rog să luminezi Țara asta mică , necăjită și mințită, să aibă înțelepciunea de a vota pe cei care chiar merită să oconducă, pe cei care au frică de Dumnezeu și mai ales frică de poporul român, pe care l-au nesocotit mult prea ades. 

Te rog draga Moș Nicolae să ne dai puterea de a schimba Răul, Minciuna și Ipocrizia cu Binele, Speranța, Încrederea și Bunul Simț.

Știu sunt multe rugăminți către tine, dar eu cred că ai puterea de Ziua Ta să ne ajuți să începem schimbarea, căci culmea tocmai astăzi de Ziua Ta Moșule, am mers să votăm.

  • Conf. Dr. Oana Falup
  • medic sef Pediatrie 1,spitalul Clinic pentru Copii Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.