blog-logo

Stația de asfalt din Bartolomeu trebuie să își suspende activitatea definitiv

Stația de asfalt din Bartolomeu trebuie să își suspende activitatea definitiv

Staţia de asfalt de la Bartolomeu este pe punctul de a-şi suspenda definitive activitatea în această locaţie. Instanţa a respins cererea de chemare în judecată formulate de SC FINCODRUM SA, în contradictoriu cu Primăria Braşov şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, după ce acestea din urmă au refuzat avizele de prelungire a activităţii staţiei.

Instanţa a admis, de asemenea, cerera câtorva locuitori din cartierul Avantgarden, de a interveni în proces, alături de Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Primăria Braşov, respingând, în acelaşi timp, cererea de intervenţie a salariaţilor FINCODRUM, în interesul societăţii. 

În acest dosar, locatarii din Avantgarden-Bartolomeu au iniţiat şi o petiţie prin care au solicitat autorităţilor, încă din această vară, să nu prelungească autorizaţia de funcţionare a staţiei de asfalt, pe actuala locaţie. Alături de aceştia a venit şi fostul viceprimar Costel Mihai, el însuşi locatar al cartierului, care la momentul acţiunii coordona şi Direcţia Juridică din Primărie. 

Alte articole:   Tot ce trebuie să știți despre folosirea tablourilor ca decorațiuni

„Deşi firma mai are o oportunitate de acţiune în instanţă, multe lucruri nu se mai pot schimba. Mă bucur de această decizie a instanţei, care a înţeles importanţa mutării, din această locaţie, a unei staţii de asflat care creează un mare discomfort locuitorilor din zona Bartolomeu şi Avantgarden-Bartolomeu. Am fost alături de ei încă de la începutul acţiunii lor şi i-am sprijinit prin punerea la dispoziţie a unui avocat cu experienţă în domeniu. Voi rămâne în continuare alături de ei, cu atât mai mult cu cât acţiunea este sprijinită şi de o petiţie în acest sens”, ne-a declarat Costel Mihai, fostul viceprimar al municipiului Braşov.

Reamintim faptul că avizul de funcţionare al staţiei de asfalt a expirat pe 10 august 2020, astfel că aceasta nu mai avea dreptul legal de a-şi desfăşura activitatea. Cu toate acestea, la data precizată, staţia era încă în funcţiune, susţine viceprimarul Costel Mihai. 

Alte articole:   Polițiștii au dat, luni, 150 de sancțiuni în valoare totală de 13.250 de lei

În luna iunie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a respins solicitarea de reautorizare depusă de firma care deţine staţia de asfalt din Bartolomeu. Decizia APM a venit după ce şi Primăria Braşov a dat aviz negativ pentru prelungirea autorizaţiei, pe actualul amplasament.  Staţia de asfalt a fost avizată în 2008 pe actualul amplasament, însă între timp, zona locuită s-a extins foarte mult, prin apariţia blocurilor din cartierul Avantgarden-Bartolomeu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate