blog-logo

Rafila: Mă aştept ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri de COVID-19 în spitale şi foarte multe decese

Rafila: Mă aştept ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri de COVID-19 în spitale şi foarte multe decese

Medicul Alexandru Rafila spune că se așteaptă ca la jumătatea lunii decembrie să avem „foarte multe cazuri” de infecții cu coronavirus în spitale și „foarte multe decese”, deoarece în aceste zile numărul de teste este redus, însă, cu toate acestea, secțiile de ATI sunt blocate.

Rafila a precizat că în aceste zile numărul de teste făcute este redus, în consecință şi numărul cazurilor confirmate a scăzut, dar în secţiile de Terapie Intensivă activitatea este blocată, informează news.ro.

„Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese. Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare”, a declarat, joi seară, Alexandru Rafila, la Antena 3.

Referitor la afirmaţiile premierului Ludovic Orban conform cărora „sută la sută nu se va reintroduce lockdown-ul”, el a susținut că un răspuns echilibrat, potrivit pentru o astfel de situaţie, ar trebui să fie: „în funcţie de situaţia epidemiologică, luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puţin stringente încât să ţinem situaţia sub control”.

Alte articole:   Adrian Veștea a prezentat prioritățile pentru dezvoltarea Braşovului și avantajele competitive ale judeţului, la Maratonul de Business

„Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept – şi să dea Dumnezeu să greşesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune”, a adăugat Rafila.

Întrebat dacă la mijlocul lunii decembrie o să fie un „dezastru”, Rafila a replicat: „Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă”.

Alte articole:   Întreruperi de gaz în Brașov și în Făgăraș

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate