blog-logo

Orban: Cetățenii din localitățile carantinate vor putea vota la alegerile parlamentare fără restricții

Orban: Cetățenii din localitățile carantinate vor putea vota la alegerile parlamentare fără restricții

Cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot în toate localităţile care vor fi carantinate în 6 decembrie, nefiind nicio restricţie în acest sens, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că cei carantinați vor putea vota doar folosind urna mobilă.

Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secția de vot și să voteze, fără să dea declarație.

E ziua votului. Toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul de vot. Avem CNSU în cursul zilei de mâine (n.r. vineri), înainte de ședința de Guvern, după care în ședința de Guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea HG privind starea de alertă.

(Vor putea merge – n.red.) fără să mai dea o declarație. Asta e o formalitate nenecesară. Este clar că omul iese din casă ca să se ducă să voteze.

Să nu se înțeleagă că cei care sunt carantinați pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinați, ca urmare a unei decizii DSP, trebuie să stea la domiciliu sau în locația la care și-au stabilit carantina. Ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă”, a declarat, la Digi24, prim-ministrul Ludovic Orban.

Alte articole:   Cîmpeanu: Toți elevii se vor întoarce la școală a doua zi după ce rata de infectare va scădea sub 1 la mie

Modelul cererii pentru emiterea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei mobile de către persoanele aflate în izolare sau carantină poate fi descărcat de AICI.

Foto: Bogdan Danescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate