blog-logo

Sondaj newsbv.ro: Ești pro sau contra vaccinării anticoronavirus? Votează în formularul din articol!

Sondaj newsbv.ro: Ești pro sau contra vaccinării anticoronavirus? Votează în formularul din articol!

Unul dintre subiectele zilei este vaccinare anticoronvirus. Mare parte dintre români sunt sceptici în privința eficienței vaccinului. Alții sunt speriați de posibilele efecte adverse.

Tu ești de acord cu vaccinarea anticoronavirus? Votează pe link-ul de mai jos! Precizăm că puteți vota o singură dată. Votul este anonim și nu trebuie să vă înregistrați cu user și parolă.

CLICK AICI

Întrebarea privind acceptarea vaccinului a fost adresată unui număr de peste 20.000 de adulți din 28 de țări, potrivit unui comunicat Ipsos. Rezultatele arată că, la nivel global, 3 din 4 adulți (74%) s-ar vaccina împotriva COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil. Cel mai mare nivel de acceptare este în China, 97%.

Alte articole:   Vremea în decembrie. Sunt anunțate ninsori, viscol, dar și temperaturi neobișnuite

După China, țările care au înregistrat cea mai mare deschidere către vaccinare sunt cele cu o rată mare de infectare (peste 8.000 cazuri la 1 milion de locuitori) și un ritm accelerat de creștere a cazurilor. Este vorba de Brazilia (88% favorabilitate pentru vaccin) și India (87%). India ocupă locul 2 mondial, cu peste 7 milioane de persoane infectate, urmată de Brazilia – cu 5 milioane de cazuri.

În topul țărilor cu un interes ridicat de vaccinare apare și Australia (88% intenționează să se vaccineze), țară care nu se confruntă în prezent cu un nivel ridicat al cazurilor de coronavirus, însă este una dintre țările pro-vaccinare în general.

Alte articole:   Siegfried Mureșean: UE va impune restricții dacă nu va fi reciprocitate din partea SUA pentru acordarea de vize pentru toți cetățenii europeni

România se află la polul opus, printre țările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID (57% ar vrea să se vaccineze). După țara noastră mai urmează doar trei state, din aceeași parte a continentului: Ungaria, Polonia (56%, fiecare) și Rusia (54%). Rusia, deși este prima țară care a aprobat un vaccin anti-COVID, se confruntă cu cea mai mare reticență față de vaccinare în rândul populației.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.