blog-logo

Orban: Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown după alegeri

Orban: Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown după alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că România nu își permite un lockdown și a spus că „garantează 100%” că acest lucru nu se va întâmpla după alegeri, la RomaniaTV, potrivit Mediafax.

Premierul Ludovic Orban a spus că în ultimele 8 zile se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește cazurile de Covid și că în 5 din ultimele 7 zile numărul persoanele vindecate este mai mare decât al celor infectate.

“Am avut perioadă de creștere destul de rapidă, apoi o perioadă de aproximativ două săptămâni de platou, iar de 8 zile avem un trend descendent. În ultimele 7 zile, în 5 zile din 7, numărul de persoane vindecate a depășit pe cel al celor infectate. E adevărat că s-a testat mai puțin pentru ca au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi (n.r. miercuri) în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante. Există semne evidente de reducere„, a spus Orban.

Întrebat despre un posibil lockdown după alegerile din 6 decembrie, premierul a spus că România nu își permite în acest moment o astfel de măsură.

“Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a afirmat Orban la România TV.

Miercuri, și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre o scădere a numărului de cazuri și anunța și o primă măsură de relaxare prin redeschiderea piețelor din spații închise.

Alte articole:   Aproape 82.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech ajung la Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Am cautat in dex cuvantul : lockdown, nu l-am gasit! O fi un neologism inca neintrodus?! Nu se mai stie limba romana? Chiar trebuie sa ne americanim total? Unde sunteti dle Pruteanu!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate