blog-logo

Iohannis anunță că piețele se redeschid la sfârşitul acestei săptămâni

Iohannis anunță că piețele se redeschid la sfârşitul acestei săptămâni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că pieţele se redeschid de la finalul acestei săptămâni.

Șeful statului spune că a luat decizia după discuţii cu specialiştii, astfel că din acest weekend pieţele care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise își vor relua activitatea.

 “Am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a spus șeful statului, potrivit hotnews.ro.

El a susținut că decizia a fost luată în condițiile în care în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate „a scăzut semnificativ”.

„Am putut să constatăm că în ultima săptămână numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puţin, totuşi scăderea este clară. Fiindcă şi aici sunt tot felul de interpreţi politici, această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci şi alţii şi această scădere nu este o întâmplare, nu este o şurubare la date, ci este o realitate în Europa şi, din fericire, facem parte din ţările în care se constată o reducere”, a spus Iohannis.

Activitatea pieţelor care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise a fost suspendată în luna noiembrie, în contextul măsurilor destinate prevenirii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate