blog-logo

Imagini cu lupi care își marchează teritoriul surprinse într-o pădure din Piatra Craiului

Imagini cu lupi care își marchează teritoriul surprinse într-o pădure din Piatra Craiului

Imagini deosebit de frumoase cu o pereche de lupi au fost surprinse de camera de monitorizare a faunei, montată de angajații Romsilva, într-o poiană dintr-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

Camerele de monitorizare a faunei montate în sălbăticie au surprins imagini cu mai mulți lupi care își marchează teritoriul într-o pădure din Piatra Craiului.

Deși în România trăiesc numeroși lupi, aceștia sunt discreți, fiind văzuți foarte rar în libertate, relatează Mediafax.

Echipamentul a înregistrat doi lupi care par că își marchează teritoriul. Animalele tasează iarba și frunzele și astfel transmit semnale către alți lupi avertizându-i că se află pe teritoriul lor.

„Imagini deosebit de frumoase! Lupi în Parcul Național Piatra Craiului. Colegii noștri au reușit să surprindă aceste cadre cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei”, au scris reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiștilor Romsilva, lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta poate fi încolțită. Ei sunt prădători foarte discreți și eficienți, fiind văzuți foarte rar în libertate.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze atât ziua, cât și noaptea.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.