blog-logo

România, codașă în UE la cheltuielile cu sănatatea pe cap de locuitor

România, codașă în UE la cheltuielile cu sănatatea pe cap de locuitor

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește bugetul alocat pentru sănătate, în anul 2018.

România a alocat în anul 2018 pentru sănătate doar 580 de euro pe cap de locuitor, aceasta fiind cea mai mică sumă înregistrată în rândul satelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Eurostat, informează Agerpres.

La polul opus, statele membre cu cele mai mari cheltuieli cu sănătatea pe cap de locuitor au fost Danemarca (5.260 de euro), Luxemburg (5.220 de euro) şi Suedia (5.040 de euro).

Media la nivelul UE este de 2.982 euro pe cap de locuitor.

Alte articole:   Au reînceput lucrările la „Drumul pe sub munte”

Ca procent din Produsul Intern Brut (PIB), la nivelul Uniunii Europene cheltuielile cu sănătatea au reprezentat 9,9% din PIB în 2018.

 În rândul statelor membre, cele mai mari ponderi au fost înregistrate în Germania (11,5% din PIB), Franţa (11,3% din PIB) şi Suedia (10,9% din PIB).

Şi în acest caz, România este la coada clasamentului în condiţiile în care cheltuielile cu sănătatea au reprezentat 5,6% din PIB, doar în Luxemburg fiind mai mici (5,3% din PIB).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate