blog-logo

România a primit trei miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă

România a primit trei miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă

Comisia Europeană a acordat României un împrumut în valoare de trei miliarde de euro, în cadrul iniţiativei SURE – un instrument de sprijin temporar pentru protejarea locurilor de muncă şi atenuarea riscurilor de şomaj, ca urmare a impactului economic provocat de pandemia de COVID-19.

Comisia Europeană a alocat marți, suma de 8,5 miliarde EUR în cadrul celei de a treia tranșe a sprijinului financiar acordat unui număr de cinci state membre prin intermediul Instrumentului SURE.

România a primit 3 miliarde de euro, Belgia – 2 miliarde de euro, Ungaria – 200 de milioane euro, Portugalia – 3 miliarde euro, iar Slovacia – 300 de milioane de euro.

Acest sprijin, sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase, le va permite respectivelor state membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă.

Alte articole:   20 de străini care stăteau ilegal în România, depistați de polițiștii brașoveni de la Imigrări, anul trecut!

Mai exact, sprijinul financiar va contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19 și destinate inclusiv lucrătorilor independenți.

Potrivit Comisiei Europene, cu sprijinul financiar acordat marți, 15 state membre au primit aproximativ 40 de miliarde de euro în cadrul instrumentului SURE al UE în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii octombrie și sfârșitul lunii noiembrie.

Odată ce se vor aloca toate sumele în cadrul SURE, Belgia va primi în final 7,8 miliarde de euro, Ungaria 504 milioane, Portugalia 5,9 miliarde, România 4,1 miliarde, iar Slovacia 631 milioane de euro.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Conform ministrului român al Finanţelor,Florin Cîțu, banii de la UE vor fi folosiţi pentru finanţarea deficitului generat de măsuri precum şomajul tehnic sau programul flexibil de muncă, informează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate