blog-logo

Rafila, despre numărul mic de teste:„S-ar putea să aibă un răsunet mare peste 10 zile”

Rafila, despre numărul mic de teste:„S-ar putea să aibă un răsunet mare peste 10 zile”

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a declarat marți seară, la RTV, că numărul mic de teste realizat săptămâna ce a trecut va avea efecte în perioada următoare.

Medicul susține că în următoarea perioadă s-ar putea să asistăm la o creștere a numărului de infecții, de pacienți internați la terapie intensivă, dar și la creșterea numărului de decese, informează g4media.ro.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, când s-a testat extrem de puțin și consecința a fost legată de un numărul mic de cazuri care au fost identificate, nu că ele nu există, s-ar putea să aibă un răsunet mare peste o săptămână, peste 10 zile, și să vedem foarte multe persoane internate în spitale, în secțiile de terapie intensivă, care vor fi depășite, sau foarte multe decese.

Deja vedem că astăzi am avut 200 de decese în condițiile în care am avut tot mai puține cazuri. Undeva nu se leagă lucrurile astea două și din cauza asta cred că trebuie să ne revenim și să facem lucrurile așa cum trebuie. Adică partea de sănătate publică să funcționeze, să facă anchete epidemiologice, să testeze pe toți cei care trebuie testați și atunci să știm exact care e situația și pe de altă parte o să reducem și transmiterea. Dacă nu îi identificăm pe cei infectați transmiterea va continua și consecințele vor fi serioase”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că nu se poate ști care va fi situația epidemiologică la jumătatea lunii decembrie și de aceea nimeni nu poate promite că nu se vor impune noi restricții.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Ceea ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie va fi legat de lipsa de organizare și de seriozitate în ceea ce privește anchetele epidemiologice și procedurile care trebuiau respectate în această perioadă. Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie, după alegeri am putea să asistăm la măsuri mult mai severe și lucrul ăsta nu cred că este de dorit de nimeni. (…) Măsurile sunt cerute de situația epidemiologică. Se pare că aceia care spun că da, nu vom introduce niciun fel de măsuri, spun lucrul ăsta doar din punct de vedere electoral, pentru că nu ai de unde să știi care va fi situația epidemiologică la mijlocul lui decembrie”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Alte articole:   Au reînceput lucrările la „Drumul pe sub munte”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate