blog-logo

Dosarul Goriţa – Coliban se judecă cu… Coliban!

Dosarul Goriţa – Coliban se judecă cu… Coliban!

Epopeea construirii drumului forestier Gorița cu fonduri europene a ajuns într-un punct în care asistăm la câteva situații paradoxale.

Reamintim faptul că, în 25 noiembrie 2019, USR Brașov, alături de organizațiile civice Brașovul Pedalează și Asociația România Civică, au deschis o acțiune în instanță împotriva Consiliului Local Brașov, acțiune ce are ca obiect Hotărârile de Consiliu Local prin care s-a aprobat investiția pentru proiectul Gorita.

Acțiunea în instanță pentru suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local a fost a doua etapă după finalizarea procedurii prealabile, în urma căreia un act administrativ unilateral poate fi revocat de însăși autoritatea emitentă. Astfel, în luna octombrie, USR Brașov a formulat plângerea prealabilă adresată Consiliului Local Brașov, solicitând acestuia anularea Hotărârilor de Consiliu Local prin care s-a aprobat investiția aferentă construirii drumului forestier Gorita. Plângerea a fost respinsă de către Consiliul Local Brașov, de la acea vreme.

Unul dintre motivele invocate de salvatorii României a fost acela că jumătate dintre parcelele străbătute de drumul forestier Goriţa se află într-o zonă încadrată în categoria pădure-parc, în care sunt permise doar alei de o lățime maximă de 2 metri, ce pot fi realizate fără extragere de arbori, în timp ce DF Gorița presupune extragerea a 8200 de arbori.

Alte articole:   S-au desemnat constructorii pentru încă patru obiective ale Aeroportului de la Ghimbav

Interesant este faptul că acest drum a fost proiectat de un lider al USR Brașov, care a și încasat banii publici pentru documetnația întocmită. Oare atât de slabă să fie ca specialist Nicoleta Mărțoiu, care nu a avut nimic de obiectat când a depus proiectul la Primărie și a încasat banii?

Cu alte cuvinte, când a fost vorba ca firma Civilcad SRL să încaseze 163.982, lei (factura 434/10.04.2019), pentru documentația tehnică unde Marțoiu a fost șef de proiect, domnia sa a fost „foarte atentă la realitățile locului în care viețuiesc, lucru apreciat de cei din USR, primind un post de vicepreședinte al organizației din care face parte. Însă, când este vorba să se pună în aplicare proiectul pentru care s-a încasat peste 34.000 de euro, lucrurile nu mai sunt în ordine. Pentru cei din USR, brusc, „realitățile locului în care viețuiesc” – au devenit altele.

Alte articole:   Proiect: limită de viteză de 30 km/h pentru biciclişti şi interzicerea utilizării telefonului mobil pentru pietonii care traversează strada

PNL şi PSD îl trimit pe Coliban să se judece cu Coliban

La şedinţa de plen de vineri, pe ordinea de zi s-a aflat un punct în care se prevedea retragerea de la finanţarea europeană (pentru care au existat toate avizele şi aprobările, onclusiv cele de mediu), la propunerea primarului Allen Coliban, pe motiv că investiţia nu este oportună.

Consilierii PNL şi PSD s-au abţinut în bloc la acest punct de pe ordinea de zi, în timp ce consilierii USR-PLUS au votat toţi pentru retragerea drumului de la finanţarea nerambursabilă.

În acest moment, primarul Allen Coliban se află într-o situaţia paradoxală. Pe de o parte, ca lider al USR, el trebuie să se lupte în instanţa de contencios adminstrativ cu Consiliul Local, pentru anularea hotărârilor de Consiliu Local referitoare la drumul Goriţa.

Pe de altă parte, acelaşi Allen Coliban trebuie dă ducă la îndeplinire hotărârile de Consiliu Local, ca primar. Adică, să apere interesul municipiului în instanţă, împotriva propriului partid.

Alte articole:   O stradă din centrul Brașovului, fără energie electrică

Ce va face noul primar în această situaţi, când s-a trezit cu fondul în două luntri, rămâne de văzut.

Problemă de moralitate pentru Victor Ilie, cel cu fobia la Biblie,

Într-o situaţia delicată s-a trezit şi Victor Ilie, ajuns vedetă în Braşov după ce a refuzat să depună jurământul de consilier local cu mâne pe Biblie, din motive religioase.

Victor Ilie, care vrea acum un post de parlamentar pe listele USR-PLUS, este avocatul salavatorilor României în procesul intentat Consiliului Local pentru blocarea investiţiei la DF Goriţa.

Acelaşi Victor Ilie, în calitate de consilier local, a votat (poate că moral era să se abţină) pentru eliminarea drumului de la finanţare. Practic, omul a votat pentru o hotârâre care i-ar fi facilitat câştigarea procesului, ca avocat…

Procesul în instanță își urmează cursul, având următorul termen de judecată în 16.02.2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate