blog-logo

Bode: Alocarea banilor pentru reabilitarea drumurilor naționale nu s-a mai făcut în funcție de influența “baronilor” locali

Bode: Alocarea banilor pentru reabilitarea drumurilor naționale nu s-a mai făcut în funcție de influența “baronilor” locali

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a vorbit despre alocarea banilor pentru reabilitarea drumurilor naționale și susține că alocarea bugetelor pentru acestea nu s-a mai făcut în acest an, în funcție de influența “baronilor” locali.

Ministrul Bode, a susţinut marţi că alocarea banilor de la minister către direcţiile regionale pentru întreţinerea şi reabilitarea drumurilor nu s-a mai făcut în acest an în funcţie de influenţa „baronilor” locali, ca în guvernarea anterioară, ci s-a procedat în mod correct, potrivit Agerpres.

Vom continua să investim în drumurile naţionale din România, pentru că sunt foarte importante în economia mobilităţii între reţelele principale, între autostrăzi, dar în acelaşi timp, ţinând cont de faptul că avem în România aproape 900 de kilometri de autostradă şi 16.000 de kilometri de drum naţional, este clar că este o nevoie foarte mare de a investi în reţeaua de drumuri naţionale. Anul acesta am reuşit să reabilităm aproape 1.300 de kilometri. Anul acesta am avut bugete corect repartizate către DRDP-uri (direcţiile regionale de drumuri şi poduri – n.r.).

Bugetele noastre nu au mai urmărit puterea unui ‘baron’ local, aşa cum făceau cei dinaintea noastră. Din păcate, banii pentru reabilitarea drumurilor naţionale urmăreau influenţa politică a unuia sau altuia în Guvern. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în acest an, pentru că am constatat, pe de o parte, că banii care au mers în anumite direcţii nu au rezolvat problema infrastructurii, din păcate, iar DRDP-urile din Ardeal, în special, au fost în permanenţă văduvite de resurse. În consecinţă, am alocat resurse corect către fiecare DRDP şi către fiecare secţie de drum în parte, astfel încât reţeaua de drumuri să fie întreţinută şi reabilitată„, a precizat Lucian Bode.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate