blog-logo

Șoferii care fac accidente soldate cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pe viitoarele asigurări auto

Șoferii care fac accidente soldate cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pe viitoarele asigurări auto

Șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pe viitoarele asigurări auto în anul următor, potrivit unui proiect al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

ASF a publicat în această săptămână un proiect, care prevede numeroase schimbări în legislația pentru asigurările auto obligatorii (RCA).

Una dintre schimbările majore din noul proiect, suspus dezbaterii publice joi, modifică modul în care se calculează sistemul bonus-malus.

Astfel, asigurații RCA care au făcut un accident soldat cu vătămarea sănătății şi a integrității corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane vor fi penalizați prin creșterea cu 40% (4 clase de malus) a prețului la asigurarea auto obligatorie pe care o vor încheia în anul ulterior producerii accidentului.

Alte articole:   Kids Tâmpa, învinsă de Dunărea Călărași

În prezent șoferii vinovați sunt penalizați doar cu 2 clase de malus, indiferent de severitatea accidentului, adică șoferul plătește cu 20% mai mult pentru RCA în anul următor.

Proiectul propune și dezvoltarea unei aplicații electronice pentru completarea formularului de „constatare amiabilă de accident”, element care ar elimina practic necesitatea de a completa formularul în format tipărit. O astfel de aplicație trebuie însă acceptată de toți asiguratorii de pe piața RCA.

Proiectul ASF este în dezbatere publică până în 5 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate