blog-logo

Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş va fi finalizat până în 2025, însă tronsonul Făgăraş – Braşov este defazat

Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş va fi finalizat până în 2025, însă tronsonul Făgăraş – Braşov este defazat

Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraş va fi finalizat până prin anul 2025, însă sectorul Făgăraş – Braşov este defazat, a declarat directorul pentru Fonduri Europene din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristina Amărăzeanu, citată de Agerpres.

Cristina Amărăzeanu a explicat că la tronsonul Făgăraş – Braşov a fost o problemă legată de o firmă de proiectare care a depus o documentaţie neconformă, fapt ce a produs întârzierea proiectului.

“Autostrada Sibiu – Braşov este împărţită în două sectoare, Sibiu – Făgăraş şi Făgăraş – Braşov. Sibiu – Făgăraş este mult mai avansat, în sensul că în luna ianuarie sau cel târziu februarie 2021 vom avea un studiu de fezabilitate complet reactualizat. Proiectul beneficiază de fonduri europene, acest studiu de fezabilitate fiind o documentaţie în natură care ne va permite ca din momentul în care este depus la sediul CNAIR să-l utilizăm pentru accesarea finanţării pentru următoarea etapă, de proiectare şi execuţie. Asta înseamnă că anul următor cu siguranţă va fi lansată procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie pentru Sibiu – Făgăraş. Sursa de finanţare o asigură fondurile europene.

De la Făgăraş la Braşov am avut o problemă legată de o firmă de proiectare care a depus o documentaţie neconformă acum câţiva ani, contractul de proiectare s-a reziliat, a existat o dispută în instanţă, s-a clarificat anul acesta, drept pentru care i-am stabilit o strategie de abordare: revizuirea documentaţiei tehnice, pe care o veţi vedea cât de curând”, a explicat ea.

Potrivit reprezentantului CNAIR, tronsonul Sibiu – Făgăraş va fi terminat până în 2025.

„Cred că de la Sibiu la Făgăraş veţi ajunge probabil până prin 2025, de la Făgăraş la Braşov probabil un pic defazat, pentru că suntem în faza în care de abia realizăm documentaţia tehnică în baza căreia vom licita un contract de servicii de actualizare a documentaţiei, astfel încât să putem să îndeplinim criteriile pe care Comisia le-a stabilit, pe bună dreptate, în vederea implementării unui proiect”, a afirmat Cristina Amărăzeanu.

La începutul anului trecut CNAIR s-a angajat că va finaliza în acest an, sectorul Sibiu – Făgăraş, de 73 de kilometri.

Alte articole:   4 persoane au decedat în accidentul de pe DN13

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Tronsonul Brasov-Fagaras,la anul si La Multi Ani

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate