blog-logo

Modificări, la Regulamentul de parcare din Brașov

Modificări, la Regulamentul de parcare din Brașov

În parcările publice cu plată exploatate direct, prin delegare de gestiune sau prin concesionare, staţionarea autovehiculelor este permisă numai prin plata tarifului de parcare, care se aplică pentru intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni până sâmbătă inclusiv (in vechiul regulament era de luni pana duminica, 24h/24h)

A fost redefinita si notiunea de riveran. Pana acum riveranii erau persoanele fizice care au domiciliu in dreptul parcarii, acum Abonamentul tip riveran se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Deținătorii abonamentului tip riveran vor putea parca în orice loc disponibil, pe o rază de 200m, cu condiția ca locul de parcare să se afle în aceeași zonă de tarifare.

Aceasta interdictie a fost abrogata: ,,Nu se vor elibera abonamente de tip riveran persoanelor fizice şi juridice care sunt proprietare de apartamente în imobilele de locuinţe colective sau individuale în a căror autorizaţie de construire s-a prevăzut executarea de locuri de parcare în incinta parcelei sau a construcţiei ce a făcut obiectul autorizării.”

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Totodata, a fost modificata si lista documentelor pe care solicitantul trebuie sa le prezinte pentru a beneficia de abonament de riveran.

Prevederile Regulamentului din 2017: ,,La cererea de eliberare a abonamentului tip riveran solicitantul va anexa următoarele: – copie simplă după actul de identitate pentru identificarea domiciliului

copie după certificatul de Înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran.

Modificari adoptate astazi: ,,La cererea de eliberare a abonamentului tip riveran solicitantul va anexa
următoarele:

pentru identificarea domiciliului, unul dintre următoarele: copie simplă după actul de identitate, viză de reședință (flotant), contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I). – pentru identificarea proprietarului sau utilizatorului, unul dintre următoarele: copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran, sau documente privind dreptul de folosință (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donație, act de moștenire, contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I), sau împuternicire din partea proprietarului pentru utilizarea autoturismului de serviciu.
La primirea abonamentului, beneficiarului i se va comunica o hartă/ listă a străzilor aferente zonelor de tarifare.

Alte articole:   Educație digitală pentru 200 de femei vulnerabile din Gârcini prin proiectul „Centru Digital pentru Femei”

Si prevederea ,,În Centrul Istoric acest tip de abonament se eliberează pentru persoanele fizice domiciliate în această zonă, proprietare de autoturism înmatriculat la adresa de domiciliu, care nu au posibilităţi de parcare în curte.” a fost aborgata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. In cazul in care numarul de masini depaseste numarul locurilor disponibile,cum se poate rezolva problema?Speram ca nu va fi acelasi haos ca pana acum cand unii platesc si altii cu tupeu ocupa locul platit de altcineva si nu lasa nici un numar de telefon,pentru a nu fi deranjat.

    Reply
    • Nu se va rezolva nicicum. Caci teoretic multi vor avea abonamente. Daca nu, exista posibilitatea sa platesti pe intreaga zi si scapi de amenda. Eu o data am depasit timpul pentru care platisem si am gasit instiintare in parbriz. Am sunat la numarul de telefon de pe hartie si mi s-a spus sa platesc pe toata ziua iar in caz de ceva sa pastrez si sa le arat bonul.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate