blog-logo

Consiliul Județean Braşov a alocat peste 7,7 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene

Consiliul Județean Braşov a alocat peste 7,7 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene

Plenul Consiliului Judeţean Braşov s-a întrunit în şedinţa ordinară a lunii noiembrie, desfăşurată şi de această dată în regim de videoconferinţă. Pe ordinea de zi au fost incluse 53 de proiecte de hotărâri, care au fost în prealabil dezbătute în cadrul celor opt comisii de specialitate ale forului deliberativ.

Printre cele mai importante decizii adoptate astăzi se numără Planul operativ de deszăpezire pe drumurile județene pentru iarna 2020-2021, Regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, cheltuielile proiectului de achiziționare a echipamentelor IT pentru școlile speciale, precum şi indicatorii tehnico-economici pentru patru proiecte cu fonduri europene, referitoare la închiderea unor centre de plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi construirea în locul lor a unor case de tip familial.

Planul operativ de deszăpezire pe drumurile județene

Ca în fiecare an, pentru efectuarea activităţii de deszăpezire a drumurilor judeţene, coordonată de la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, se va acţiona pe trei zone: zona Braşov – Zărnești – Bran, care va fi deservită de SC Eurostrada SRL; zona Rupea – unde vor lucra utilajele SC Eurostrada SRL în asociere cu SC Morani SRL; zona Şercaia – Făgăraş – Cincu, unde vor interveni drumarii de la SC Consal SRL.

Planul de deszăpezire prevede montarea unor panouri parazăpezi pe anumite porţiuni expuse viscolului din drumurile DJ 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin; DJ 103 B Săcele – Tărlungeni – Teliu; DJ 104 A Perşani – Victoria; DJ 104 C Făgăraş – Recea; DJ 112 A Codlea – Vulcan; DJ 112 D Cărpiniş – Prejmer. În prezent, reţeaua de drumuri judeţene însumează 643,048 km, însă anumite sectoare de drumuri, care totalizează 66,589 km, vor fi închise pe perioada iernii. Pentru activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene în iarna 2020-2021, CJ Braşov a alocat peste 7,7 milioane de lei.

Am avut multe puncte extrem de importante pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, printre care Planul operativ de deszăpezire pe drumurile județene pentru iarna 2020-2021 şi Regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane. Mă bucur că am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru încă cinci proiecte cu fonduri europene. Patru proiecte vom depune împreună cu DGASPC Braşov, ele având ca obiect înfiinţarea mai multor case de tip familial şi implicit închiderea anumitor centre de plasament. Astfel, respectăm normativele actuale în domeniul asistenţei şi protecţiei copiilor. De asemenea, prin intermediul unui alt proiect cu fonduri europene vom achiziţiona laptop-uri şi tablete pentru elevii şi profesorii care activează în domeniul învăţământului special din judeţul Braşov, aceste instituţii şcolare fiind în subordinea noastră”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Alte articole:   Accident cu 3 victime pe drumul spre Poiana Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate