blog-logo

Beneficiarii cardurilor pentru masa caldă, așteptați la DAS să le ridice

Beneficiarii cardurilor pentru masa caldă, așteptați la DAS să le ridice

Direcția de Asistență Socială (DAS) continuă să distribuie pentru mai multe categorii de persoane vulnerabile din Brașov, tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Până acum, s-au distribuit către persoanele îndreptățite un număr de 280 de carduri pentru masă caldă, din totalul celor 765, iar un număr de 47 de persoane au refuzat primirea cardurilor.

Cardurile, destinate persoanelor de peste 75 de ani și venit sub 800 de lei, precum și persoanelor fără adăpost, s-au distribuit atât la sediul instituției cât și la domiciliul persoanelor îndreptățite de către personalul Direcției de Asistență Socială Brașov.

„Cardurile nedistribuite sunt păstrate la sediul nostru timp de 60 de zile de la data predării de către Instituția Prefectului – Județul Brașov (11.11.2020), timp în care beneficiarii se pot prezenta pentru a intra în posesia lor”, precizează reprezentanții DAS Brașov.

Cardurile sunt nominale și sunt finanțate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, program care are ca obiectiv creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic, pentru mese calde.

Alte articole:   PROIECTUL ordinii de zi al ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Săcele din data de 28 octombrie 2021

Actele necesare pentru ridicarea cardurilor sunt:

  • act de identitate: CI/BI/CIP
  • cupon pensie aferent lunii octombrie 2020.

Documentele se prezintă în original și în copie.

Cardurile vor fi încărcate începând cu luna decembrie, când va fi dată publicității și lista cu locațiile unde pot fi utilizate.

Pentru respectarea regulilor impuse de autorități în această perioadă, precum și pentru protecția beneficiarilor și a angajaților, Direcția de Asistență Socială Brașov, a creat, pe site-ul www.dasbv.ro, o secțiune specială destinată programărilor online pentru ridicarea cardurilor. În acest sens, se va permite accesul în instituție și se vor distribui cardurile, exclusiv persoanelor care s-au programat în prealabil pe site –ul instituției.

Alte articole:   Parinții nevoiți să stea acasă cu copiii în vacanța forțată ar putea primi zile libere

Adresa unde se pot face programările este www.dasbv.ro/ programari online/tichet social pentru varstnici.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru beneficiarii este de 180 de lei pe lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.