blog-logo

41 de misiuni ale ISU, în 24 de ore

41 de misiuni ale ISU, în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii din județul Brașov au acționat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, dintre care 2 incendii de locuințe și un accident rutier, 38 intervenții SMURD, constând în acordarea primului ajutor medical calificat, dar și în transportul persoanelor confirmate pozitiv  cu COVID – 19  la spital.

     De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 11 misiuni de recunoaştere în teren și activități de informare referitoare la prevenirea infecției cu noul coronavirus în municipiile Brașov și Făgăraș, Stațiunea Poiana Brașov, precum și în localitățile Victoria, Homorod, Peștera, Fundata, Augustin, Bod și Hălchiu.

     În cursul serii trecute pompieri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brașov au intervenit pentru gestionarea și înlăturarea efectelor unui accident rutier produs pe Soșeaua de Centură a municipiului Brașov. La fața locului au acționat: o autospecială de descarcerare, o autospecială de stins incendii cu apă și spumă și un echipaj SMURD. A fost asistată medical, și ulterior transportată la spital, o victimă ce prezenta traumatisme minore.

Alte articole:   VIDEO A venit iarna! Pe Transfăgărăşan s-a așternut primul strat de zăpadă

     La ora 21:00 am fost anunțați printr-un apel prin 112 despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din orașul Zărnești. Cele trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă au localizat și lichidat incendiul, incendiu în urma căruia nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale, fiind afectat acoperișul casei pe o suprafață de 60 metri pătrați și acoperișul unei clădiri din vecinătate pe o supărafață de 80 metri pătrați.

    Având în vedere că se apropie o perioadă în care mulți dintre dumneavoastră beneficiați de zile libere prilejuite de Ziua Națională a României, facem apel la responsabilitate și vă reamintim că numai adoptând un comportament adecvat puteți fi în siguranță dumneavoastră și cei din jur.

Alte articole:   Turcan: România s-a alăturat unui consorțiu european pentru a proteja drepturile muncitorilor români care lucrează în străinătate

    Recomandările noastre sunt următoarele:

  •       – folosiți, în mod corect, masca de protecție, astfel încât să vă acopere nasul și gura. Nu  uitați să o schimbați la fiecare 4 ore;      – spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
  •       – nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
  •    – evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
  •     – păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
  •     – dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
  •     – limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
  •     – evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

    Vă asigurăm și pe această cale că pompierii brașoveni sunt la datorie 24 de ore din 24, 7 zile din 7, mereu pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.

Alte articole:   Cum să asigurați ieftin o mașină în Marea Britanie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov