blog-logo

Victor Negrescu, europarlamentar: Ne trebuie și planuri județene de redresare și reziliență

Victor Negrescu, europarlamentar: Ne trebuie și planuri județene de redresare și reziliență

Prezent la Brașov, europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit despre studiul realizat de către Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), la inițiativa sa, privind viitorul buget european și planul de relansare, în care sunt trasate posibile direcții de acțiune pentru România, folosind resursele europene.

Cu ocazia conferinței de presă, la care a participat împreună cu Marius Dunca, președintele PSD Brașov, Victor Negrescu a adus în discuție o serie de recomandări incluse în studiul S&D referitoare la viitorul Plan Național de Redresare și Reziliență, precum crearea unui task force interministerial, reunind experți din toate ministerele, care să gestioneze măsurile de redresare în plan național, de la concept (prin consultare cu societatea civilă și mediul academic), la implementare și livrarea rezultatelor.

Alte articole:   PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor

Dacă avem un Plan Național de Redresare și Reziliență, o spun foarte ferm astăzi și am mai spus-o și cu alte ocazii, ne trebuie și planuri județene de redresare și reziliență. În cazul de față, la nivelul județului Brașov, Consiliul Județean, implicând toți parlamentarii, din toate zonele politice, implicând toate autoritățile locale, societatea civilă, sindicatele și patronatele trebuie să proiecteze modul în care gândim relansarea economică a județului Brașov. Este important ca respectivul plan să fie corelat și cu recomandările europene cu alocări substanțiale pe zona de sănătate, de infrastructură, de educație, de mediu sau de antreprenoriat. O direcție de finanțare semnificativă poate fi și către zonele de investiții teritoriale integrate care au fost uitate de actualii guvernanții. Spre exemplu ITI Țara Făgărașului, ITI Țara Moților – Țara de Piatră sau ITI Țara de Sus“, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.