blog-logo

Şoferi, atenţie la drum! Ceață densă și chiciură în mai multe localități din județul Brașov

Şoferi, atenţie la drum! Ceață densă și chiciură în mai multe localități din județul Brașov

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţă, o avertizare de ceaţă şi chiciură în mai multe localități din județul Brașov.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00 se va semnala local ceaţă densă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Totodată, ceața persistentă asociată cu chiciură sau fulguială, va favoriza producerea de polei.

Localitățile vizate din județul Braşov sunt: Făgăraș, Recea, Mândra, Voila, Viștea, Ucea, Beclean, Sâmbăta de Sus și Drăguș.

Fenomene similare sunt și în județele Mureș, Harghita și Sibiu.

Recomandările Poliției Române

Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Alte articole:   Pompier de la ISU Braşov, erou în timpul liber: A salvat o femeie imobilizată la pat, dintr-o casă cuprinsă de flăcări

Când este semnalată ceață, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate