blog-logo

Finanţare pentru patru colegii centenare din județul Brașov

Finanţare pentru patru colegii centenare din județul Brașov

Patru colegii din județul Brașov, care ființează de mai bine de 100 de ani vor primi sume consistente ce vor putea fi folosite pentru lucrări de reabilitare a construcțiilor sau pentru extinderea lor, pentru dotări și extinderea bazei materiale, dar și pentru echipamentele necesare a laboratoarelor.

Ministrului Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş s-a aflat marți la Braşov, iar programul său a inclus o vizită la Colegiul Național „Andrei Şaguna”, unde au avut loc discuţii cu directorii colegiilor centenare „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă” şi „Unirea”, precum şi „Radu Negru” din Făgăraş pe tema oportunităţilor de finanţare destinate acestor unităţi de învămământ.

 „Este o oportunitate pe care o avem ca ţară, aceea de a trece de la învăţarea clasică cu care suntem obişnuiţi, la învăţarea bazată pe inovaţie, creativitate şi specializare inteligentă. Sunt concepte noi pe care le susţine Comisia Europeană în procesul de modernizare a activităţilor educaţionale”, a explicat ministrul Ioan-Marcel Boloş.

El a menţionat că în prezent se derulează un program naţional cu o valoare de 350 de milioane de euro, în care sunt implicate aproximativ 70 de colegii centenare.

Alte articole:   Licitație pentru zeci de mii de europubele la Hărman, Prejmer, Teliu, Vama Buzăului, Sânpetru şi Măieruş

 „Aceste colegii urmează să fie centrele noastre de educaţie, bazate de inovaţie şi creativitate, şi astfel să punem bazele schimbării de profunzime a ceea ce înseamnă activitatea educaţională. Acest program se derulează în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, a încheiat oficialul guvernamental.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.