blog-logo

Virgil Popescu: Vom dubla alocațiile până în 2022, iar pensiile vor crește cu 46% până în 2024

Virgil Popescu: Vom dubla alocațiile până în 2022, iar pensiile vor crește cu 46% până în 2024

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat luni, la Realitatea Plus că alocaţiile copiilor se vor dubla până în 2022, iar până în 2024, pensiile vor creşte cu 46 la sută.

De asemenea, acesta a spus că taxa unică nu va fi desființată, fiind un concept liberal.

Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal şi va rămâne taxa unică. Nu veţi vedea în Codul Fiscal şi aţi văzut angajamentul ministrului Finanţelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru şi ne vom  ţine de cuvânt”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Realitatea Plus.

Virgil Popescu a spus că alocaţiile copiilor vor fi dublate până în 2022 şi a explicat că acestea nu au putut fi majorate cu 40 la sută anul acesta, din cauza crizei sanitare.

”Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi  trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci. Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere.

Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit. Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la  ora actuală este deficit peste tot”, a declarat Popescu.

În ceea ce priveşte pensiile, acestea vor fi majorate cu 46 la sută, până în 2024, a mai subliniat Virgil Popescu.

Alte articole:   Ministerul Educației clarifică modul de funcționare în scenariul roşu a claselor terminale

Pensiile le-am mărit cu 14 la sută  în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit  această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil. Dar, aşa cum am promis, în 2024  pensiile vor creşte cu 46 la sută”, a declarat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate